Esports 22/06/2015

La jutge arxiva el cas d'una família de culers atropellada per uns madridistes a València

La magistrada considera que no hi ha delicte perquè les lesions no són prou greus. L'advocat de les víctimes presenta un recurs perquè creu que es va produir un delicte contra la seguretat viària, independentment de les ferides produïdes

Ara
2 min

BarcelonaLa denúncia presentada per una família de culers de Vic, atropellada el 16 d'abril de l'any passat per un cotxe d'un grup madridista el dia de la final de Copa Barça-Madrid a València, ha topat amb un mur al jutjat que investigava els fets.

En una interlocutòria amb data de 18 de maig d'aquest any, la jutge d'instrucció de València Carmen Lucía Navarro García –incorporada fa poc al jutjat d'instrucció número 19 de la ciutat i que, per tant, no ha portat l'afer des del principi– arxivava la causa. Al·legava que, per la via penal, a aquest cas només es podia plantejar com un delicte de lesions. Com que aquest tipus penal exigeix lesions de certa gravetat i les tres víctimes –un matrimoni i el seu fill– només van necessitat una primera atenció mèdica –no va caldre intervenir-los ni ingressar-los–, la magistrada va decidir que no hi havia delicte de lesions.

L'advocat de la família afectada, Albert Font, ha presentat un recurs d'apel·lació contra aquesta decisió en què argumenta, principalment, que els fets són un cas de delicte contra la seguretat viària, ja que el vehicle que va atropellar la família de Vic es va enfilar a una vorera. Segons Font, hi ha testimonis i indicis segons els quals la maniobra es va fer expressament a causa de la rivalitat entre aficions futbolístiques. En tot cas, el lletrat considera que s'ha deixat de banda injustificadament aquest punt de vista penal. "En una única resolució, la jutge estima, sense dir-ho ni motivar-ho, que no hi ha hagut delicte contra la seguretat viària, de manera que arxiva les actuacions sense ni haver fet una mínima activitat instructora", es queixa en el recurs.

Efectivament, en la interlocutòria de la jutge no s'esmenta ni tan sols per desestimar-la la possibilitat que hi hagi hagut un delicte contra la seguretat del trànsit, que no es valoraria pels resultats (les lesions produïdes) sinó pels fets mateixos. Segons la resolució, "l'únic precepte penal susceptible de ser apreciat" en el cas seria la falta de lesions, i el requisit seria que les lesions fossin "de tanta entitat que, en cas que hi hagués dol [mala intenció], es pogués apreciar el delicte de lesions [un esglaó per sobre de la falta de lesions] de l'article 147 del Codi Penal". La magistrada conclou que no es pot aplicar res de tot això i així liquida la discussió.

Ara serà l'Audiència de València la que haurà de decidir si obliga el jutjat d'instrucció a reobrir el cas i fer les diligències que han quedat pendents –examinar documentació aportada per la Policia Local, cridar testimonis– per replantejar l'enfocament del cas, com demana l'advocat de les víctimes.

stats