Esports 31/07/2014

El jutge Ruz cita a declarar el pare de Neymar

El brasiler també haurà de presentar la documentació que té sobre el fitxatge

A. Llimós / M. Molina
2 min

BarcelonaEl pare de Neymar haurà de passar per l’Audiència Nacional per declarar sobre el fitxatge del seu fill pel Barça, una incorporació que s’investiga per un presumpte cas de frau fiscal. Després que Sandro Rosell declarés com a imputat i abans de saber si també imputarà l’actual president Bartomeu i el vicepresident econòmic Javier Faus, el jutge Pablo Ruz va decidir fer un pas més i va citar el pare del futbolista en condició de testimoni.

El brasiler haurà de viatjar a Madrid per ser a l’Audiència Nacional a les 10 del matí del dia 1 d’octubre. Dues hores més tard també haurà de comparèixer el director financer de l’entitat blaugrana, Néstor Amela. En l’escrit d’ahir, el jutge Ruz també donava 5 dies a les parts perquè es pronunciïn sobre la petició del soci Jordi Cases, que divendres va sol·licitar l’ampliació de la imputació a Josep Maria Bartomeu i Javier Faus.

El jutge ha demanat al pare de Neymar que aporti tota la documentació relacionada amb el traspàs, i també vol que l’Agència Estatal de l’Administració Tributària elabori un informe a partir de l’anàlisi dels comptes del club per conèixer tots els pagaments que ja s’han fet i els que estan pendents en relació amb el fitxatge.

El cas Neymar va néixer a partir de la querella presentada pel soci Jordi Cases, que volia saber on es van destinar els 40 milions del fitxatge del futbolista. Arran de les investigacions judicials van arribar les sospites de presumpte frau fiscal. D’altra banda, i després de la declaració de Rosell, Cases va decidir ampliar la querella a Bartomeu i Faus. Està previst que al setembre el jutge Ruz decideixi si també imputa o no l’actual president i vicepresident econòmic del Barça. Sigui quina sigui la resolució, tant Bartomeu com Faus ja han deixat clar que no dimitiran.

Paral·lelament, el Barça ha provisionat 8,8 milions d’euros al pressupost d’aquesta temporada per fer front a una possible multa. Segons els experts que assessoren el club, aquesta és la quantitat que “com a màxim” hauria de pagar el Barça si hi ha una resolució contrària, tal com va explicar Javier Faus en la presentació del balanç econòmic de la temporada passada.

stats