Esports
Esports 16/07/2022

Kilian Jornet guanya per cinquena vegada la prestigiosa Hardrock 100 establint un nou rècord

El català bat el seu propi rècord del 2014 i derrota per primer cop François D'Haene en aquesta distància

2 min
Kilian Jornet guanya per cinquena vegada la prestigiosa Hardrock 100 establint un nou rècord

BarcelonaKilian Jornet explicava a l'ARA fa poques setmanes que ha decidit viatjar menys. Per tal d'agafar menys avions i contaminar menys, el català només viatja fora d'Europa un cop per temporada, ara. I aquest any 2022 tocava anar fins als Estats Units per participar a la Hardrock 100, una ultramarató de 100,5 milles de longitud (160 km) en un recorregut circular a través de la serralada de San Juan del sud de Colorado. El cartell era difícil de millorar, ja que el gran rival de Jornet era l'altre gran dominador de les curses d'ultratrail, el francès François D’Haene, campió de la cursa l'any 2021.

I tots dos han lluitat fins al final per endur-se el triomf. Jornet, però, ha fet un esforç durant l'última baixada i ha trencat la cursa quan faltaven 10 km per poder arribar al final en solitari, amb un temps de 21 hores, 36 minuts i 24 segons. La cursa, una de les més prestigioses del calendari, ha vist de sortida com era el nord-americà Dakota Jones qui marcava el ritme. Jones ja va oferir un gran paper en la darrera Zegama Aizkorri, cursa on també va imposar-se Kilian Jornet. Tant el català com D'Haene han permès que Jones marxés per davant en solitari, però en arribar als 100 km l'han enxampat. El duel entre els dos favorits s'ha acabat decidint al final, quan Kilian Jornet ha pogut derrotar per primera vegada D'Haene en una distància de 100 milles, ja que fins ara era el francès qui s'havia endut els triomfs. Al final, d'Haene ha perdut 15 minuts respecte al guanyador.

Kilian Jornet ha establert de passada un nou rècord de la cursa, superant el del 2014 que havia fet ell mateix. Aquesta és la cinquena vegada que el català s'imposa a Colorado, en aquesta cursa on costa molt poder trobar una plaça pel seu alt nivell i la voluntat de mantenir un esperit de cursa de les d'abans. La carrera, que creua una zona on durant anys van existir mines, ha acabat de matinada als Estats Units amb un nou triomf de Jornet.

stats