ALPINISME
Esports 02/10/2019

Kilian Jornet és al camp 1 de l'Everest

Un expedicionari relata que s'hi estarà dues nits abans d'intentar atacar el cim del sostre del món

N.g.
1 min
Kilian Jornet, a 6.800 metres, durant l'ascensió a l'Everest

BarcelonaKilian Jornet torna a ser a l'Everest. Segons ha informat Garret Madison, cap de l'única expedició que ara mateix és al camp base del cim més alt de la Terra, Jornet és al camp 1, des d'on podria intentar atacar el cim durant els pròxims dies si el temps l'acompanya.

I és que els últims dies les condicions meteorològiques no han estat gaire favorables a la zona i, per tant, moltes de les expedicions que estaven preparant-se per fer el cim hi han renunciat.

"El nostre amic Kilian ha pujat al camp 1, i estarà un parell de nits allà. Veurem quins són els seus plans, però ho està fent bé", va relatar Madison aquest dilluns al seu blog, després de penjar una fotografia en què es veu Jornet amb la resta d'expedicionaris.

Segons Madison, doncs, el català ja hauria superat la cascada de gel i seria al camp 1, des d'on intentarà arribar al cim durant els pròxims dies.

Fa dos anys, la primavera del 2017, Jornet va enfrontar-se per primer cop a l'Everest. I ho va fer per partida doble en menys d'una setmana i sense utilitzar oxigen artificial. De fet, la segona ascensió, des del camp base avançat, va completar-la en 17 hores. De tot plegat en va sortir una pel·lícula, 'Path to Everest', en què el català explicava les ascensions.

stats