Koeman no tanca la porta a la titularitat de Piqué al clàssic

"Per seva importància i perquè és un dels capitans, és important que jugadors així siguin en aquest tipus de partits"

2 min
Ronald Koeman

BarcelonaCom arriba el Barça al clàssic? Qui respon és Ronald Koeman: "Darrerament hem aconseguit bons resultats i això ens dona molta confiança. Serà un gran partit, ells també han millorat al llarg de la temporada i tots volem competir al màxim. El resultat no serà decisiu, perquè encara quedaran vuit jornades, però sí que és importat perquè donarà una injecció d'autoestima important a qui guanyi".

Per a aquest partit el tècnic recupera Gerard Piqué i Sergi Roberto, que han rebut l'alta mèdica. "Són jugadors importants, no només per la seva qualitat, sinó per la seva personalitat. Estan sense ritme de partits, però estan bé físicament. Ells estan il·lusionats amb ajudar l'equip i és important per a nosaltres comptar amb el màxim de jugadors disponibles", ha resolt el tècnic. Per les paraules de Koeman s'intueix que el central català podria ser titular: "Un futbolista ha d'estar en perfectes condicions físiques i mentals, però per la seva importància i, perquè és un dels capitans, és important que jugadors així hi siguin en aquests partits. Posarem el millor onze per obtenir un bon resultat".

El clàssic es jugarà a Valdebebas, però a diferència del tècnic del Liverpool, Jürgen Klopp, el preparador blaugrana no s'ha queixat del fet de no jugar al Bernabéu. "No s'ha de faltar al respecte a un club gran com el Reial Madrid. Estan fent obres al Bernabéu i ells estan acostumats a jugar al camp on ho fan ara –a l'estadi Alfredo Di Stéfano, a Valdebebas–, mentre que els equips que hi anem a jugar ja sabem on anem. No és un tema que m'importi gaire", ha despatxat l'entrenador holandès, que ha repartit elogis al club blanc.

A Madrid, Zinedine Zidane també ha destacat la qualitat del Barça en la seva compareixença de premsa prèvia al clàssic, i fins i tot ha afirmat que prefereix que Messi es quedi al Barça i a la Lliga en lloc d'anar-se'n del conjunt català. Per la seva banda, Koeman ha afirmat el mateix sobre Sergio Ramos.

El missatge de Koeman al seu equip

Koeman ha destacat que a diferència de la setmana passada aquests dies ha pogut treballar amb els seus jugadors, i ha dit que confia veure una versió decisiva de Messi, que s'ha quedat sense marcar en els darrers sis clàssics tot i que és el futbolista amb més gols en aquest enfrontament entre Barça i Madrid (26 en 44 duels). "El meu missatge a l'equip és que siguem nosaltres mateixos, que no embogim pel fet que es tracti d'un clàssic", ha dit.

A banda de Messi, l'entrenador holandès també ha demanat "efectivitat a Dembélé" i ha destacat que la seva velocitat i la seva habilitat en "l'un contra un han de ser vitals". "Ell és important i aquest és un partit per a jugadors importants", ha reblat el tècnic, que per concloure no ha volgut entrar a valorar els canvis en l'arbitratge del partit, que finalment el dirigirà Jesús Gil Manzano i no Mateu Lahoz, baixa per lesió segons ha informat la Federació Espanyola de Futbol.

stats