07/09/2021

¿És Koeman el tècnic que necessita el Barça de cara al futur?

2 min
Ronald Koeman durant la pausa d'hidratació

BarcelonaTancat el mercat de fitxatges, ja tenim totes les cartes damunt la taula. Ara ja sabem quina plantilla tindrà Ronald Koeman per intentar aixecar la moral del barcelonisme. A l’enquesta feta a Esport3 després de l’entrevista a Laporta, la major part d’aficionats es mostraven pessimistes. Laporta, esclar, necessita vendre optimisme. Afirma que volia fitxar Neymar, que el club aspira a tot. És la seva feina, vendre una imatge positiva, quan li ha tocat alliberar pes d’una nau que s’enfonsava per culpa de la gestió de Bartomeu. El mercat de fitxatges en què Laporta va començar il·lusionant-se amb Neymar i Haaland ha acabat sense Messi ni Griezmann. I veient els deutes del club, el Barça ha fet bé. Aquest cop calia assegurar el futur com fos.

El Barça té pitjor equip ara? Esclar, n'han marxat en tretze mesos els tres màxims golejadors de l’equip. Té mal equip? No. El problema el veig a la banqueta. Cada cop que em faig la pregunta de si Ronald Koeman és el tècnic ideal per encapçalar el projecte, en dubto. Quan ell em dona arguments per creure-hi, com en el partit contra la Reial Societat, tarda ben poc a decebre'm, com a Bilbao. La relació entre Koeman i Laporta, de fet, donaria per a una novel·la. De les crítiques inicials a una complicitat estranya, com si fos una relació de conveniència, un matrimoni pactat en què les dues parts saben que els interessa estar junts, tot i que no es desitgen l’un a l’altre. Laporta admet que va anar massa lluny exigint-li bon futbol, però continua demanant-li per darrere un estil ofensiu i minuts per a jugadors com Riqui. Koeman encara els partits amb ambició, però com en el cas del de Getafe, a mesura que passen els minuts deixa de tenir cara de Cruyff per assemblar-se més a Van Gaal. Amb el neerlandès tens la sensació que la prioritat és guanyar com sigui. I Laporta demana una aposta de futur. Dues idees que no sempre caminen juntes.

Laporta ha fet l’esforç de portar-li un davanter, tal com volia, malgrat la crisi. Ara toca a Koeman demostrar que ell pot encapçalar el projecte els pròxims anys. Els comentaris del Kun Agüero i de Miralem Pjanic dels últims dies, qüestionant com treballa, no hi ajuden. La imatge contra el Getafe, tampoc. Si el mercat de fitxatges té una explicació clara, la d’endreçar el desgavell de la junta anterior, el discurs sobre la banqueta és la cosa que menys entenc, ara mateix. Laporta parla de cruyffisme però al camp, mirant els partits, hi veig una cosa ben diferent. Koeman pot guanyar títols aquest any? Crec que sí. És el nom indicat per potenciar joves, recuperar l’estil i encapçalar el projecte uns quants anys? Encara ens ho ha de demostrar. Els pròxims mesos la seva feina serà fer-nos canviar d'opinió.

stats