Koeman: “Si volen fer mal a un jugador, el vestidor s’uneix per ajudar-lo”

El tècnic blaugrana afirma que ell defensarà el club i els seus futbolistes

i
Albert Nadal
2 min
Ronald Koeman amb Antoine Griezmann i Leo Messi

En la compareixença de premsa prèvia a la disputa dels quarts de final contra el Granada (21 h, Telecinco), Ronald Koeman ha mostrat la seva experiència com a jugador per comentar l'actualitat blaugrana. Malgrat afirmar que el tema ja el cansa, ha sortit de nou en defensa de Leo Messi afirmant que la filtració del seu contracte "s'ha fet amb mala intenció". "[La filtració] pot venir de molts llocs: hi ha competència entre els grans clubs, gent de fora amb amics al Barça... Però jo sempre defensaré el club i els meus jugadors", ha etzibat el tècnic.

I, en aquest sentit, tot i que no s'ha centrat exclusivament en la portada d'El Mundo que assenyalava el contracte de Messi com a culpable de la ruïna econòmica del Barça, Koeman ha mostrat la seva experiència en un vestidor de futbol: "Si es vol fer mal a un jugador, l'entrenador, l'equip tècnic i els companys hi som per ajudar-lo. Coses com aquesta, que venen de fora, poden incitar els jugadors a fer més pinya". En aquest sentit, el neerlandès també ha remarcat que és una evidència que els bons resultats de l'equip, que ha encadenat cinc triomfs seguits a la Lliga per primer cop aquesta temporada, també ajuden a fer pujar els ànims al vestidor.

L'entrenador blaugrana, que malgrat quedar-se sense fitxatges aquest mercat d'hivern ha rebutjat comptar amb Todibo perquè "no entra als seus plans" –el francès jugarà cedit al Niça fins al final de la temporada–, també ha tingut bones paraules per a Umtiti: ha remarcat que ha "millorat moltíssim físicament". Un altre francès, Griezmann, és qui ha acaparat més elogis de Koeman: "Des del principi que ha treballat per ajudar l'equip en tot moment. A vegades, la pilota entra més i d'altres menys. Els que hem sigut futbolistes ho sabem. Ara està encertat en les dues facetes: en ajudar amb la seva feina i en fer gols. Griezmann està molt bé i això és molt important per a mi".

Respecte a Piqué i Ansu, lesionats de llarga durada, el tècnic encara no s'atreveix a posar cap data per al seu retorn: "El més important és que es recuperin bé. Posar dates no els ajudaria. Tant de bo arribin per a l'eliminatòria de la Champions contra el PSG, però ja veurem. Estan seguint el seu camí de recuperació. Només desitjo el millor per als dos, perquè són molt importants per a l'equip".

Per últim, Koeman també ha reclamat la importància de tenir un president. Sense una governança ferma al Barça, el tècnic és qui sovint ha hagut de donar la cara en les compareixences pre i postpartit: "A mi no m'importa ser el portaveu [ha bromejat], però soc l'entrenador, que ja és una posició prou important. Però necessitem un president. Un club tan important com el Barça no pot estar sense president".

stats