Esports 05/04/2021

L'Atlètic Terrassa no pot superar el Bloemendaal i queda subcampió de l'EHL (2-5)

L'equip català ha caigut en la final de l'Euro Hockey League

El Bloomendaal celebrant un gol contra l'Atlètic Terrassa

El Bloemendaal ha demostrat per què és el millor equip del continent des de fa anys. Amb contundència i superioritat s'ha endut la final de l'Euro Hockey League (1-4) davant un Atlètic Terrasa que ha intentat disputar-li el partit, però que ha notat greument la diferència de nivell.

Amb contundència, i a dos minuts i mig de l'inici, Yannick van der Drift ja ha avanaçat els neerladesos en el marcador: ha controlat a la frontal, ha girat i, amb potència, ha enviat la bola al fons de la xarxa. Després del primer gol, el segon del conjunt neerlandès no ha tardat a arribar. Thierry Brinkman, sol davant de porteria, ha augmentat la distància en el marcador i ha obligat el conjunt de Javier Gasol a reaccionar.

El sol s'ha amagat en un tres i no res i la neu ha cobert el terreny de joc. Amb el canvi de temps ha arribat la resposta contundent de l'Atlètic Terrassa. Arran d'una acció de perill, l'àrbitre ha concedit penal a favor dels catalans, després que un jugador de l'equip neerlandès toqués la bola amb el peu. Pau Conill, heroi i protagonista en el pas a la final, no ha perdonat i amb un cop letal ha escurçat distàncies. Abans que s'acabés el primer quart, el Bloemendaal ha tingut l'oportunitat de tornar a augmentar la diferència amb un penal a favor per una pilota perillosa. Però no l'ha pogut transformar i l'1-2 s'ha mantingut.

A l'inici del segon temps ha tornat a sortir el sol i el col·legiat ha xiulat penal a favor del Bloemendaal. Tot i l'aturada, el refús no ha estat contundent i Funchs ha rematat a plaer. Amb l'1-3 al marcador, les arribades de l'equip neerlandès han sigut constants.

A l'Atlètic li ha costat veure porteria

Al tercer període, l'Atlètic ha fet un canvi de xip i ha sortit molt més agressiu. Ensenyant les dents, ha forçat un penal als quinze segons de l'inici de la segona meitat. Tot i la bona oportunitat per marcar el segon, el cop de Pau Conill no ha vist porteria. El ritme de partit ha baixat molt a la segona meitat i, tot i el constant intercanvi d'ocasions, cap dels dos conjunts ha creat perill real fins que Thierry Brinkman ha començat a sentenciar la final. L'equip de Javier Gasol, amb un jugador menys per l'expulsió de Joan Tarres, no ha pogut aturar Brinkman, que ha fet la quarta diana del conjunt neerlandès.

L'equip de Rick Mathijssen ha continuat marcant el pas de l'enfrontament durant els últims quinze minuts. Des del punt de penal, Tim Swaen ha fet el cinquè i ha posat fi a qualsevol esperança de l'equip de Terrassa. Quan el partit ja estava sentenciat, Jordi Bonastre ha acabat d'arrodonir el marcador amb el segon dels catalans. Tot i els esforços del conjunt de Gasol, el Bloemendaal s'ha reafirmat com el millor equip del continent. El líder de la lliga neerlandesa s'ha proclamat campió de l'Eurolliga, però el conjunt català ha fet un gran pas endavant de cara al futur.