L'Audiència Nacional proposa jutjar Rubiales pel petó no consentit a Jenni Hermoso

El magistrat també crida Albert Luque, Jorge Vilda i Rubén Rivera per les pressions posteriors

ARA
3 min
rubiales entrada

L'Audiència Nacional ha proposat jutjar l'expresident de la Federació Espanyola de Futbol Luis Rubiales pel petó no consentit a Jenni Hermoso. A banda, el magistrat Francisco de Jorge també ha demanat que el director esportiu de la selecció masculina, Albert Luque; l'exentrenador de la selecció, Jorge Vilda, i l'exresponsable de màrqueting de la RFEF Rubén Rivera passin pel tribunal, ja que haurien pressionat la jugadora perquè accedís a dir públicament que el petó va ser consentit.

A la interlocutòria, en què es dona per finalitzada la instrucció, el jutge conclou que el petó a la jugadora “no va ser consentit i va ser una iniciativa unilateral i sorprenent” de l'investigat Luis Rubiales. El magistrat afegeix que la finalitat eròtica o no dels fets s'haurà de valorar en el judici oral davant l'òrgan encarregat de l'enjudiciament. Per al magistrat no cal fer una qualificació detallada ni precisar els tipus penals concrets. En aquest cas, indica que el petó als llavis "afecta l'esfera de la intimitat reservada a les relacions sexuals, en particular en el context de dues persones adultes".

Respecte a la conducta dels altres tres investigats, De Jorge considera que hi ha indicis de l'existència d'una acció concertada de tots tres, acordada amb Luis Rubiales, “per doblegar la voluntat de Jennifer Hermoso Fuentes i aconseguir que accedís a gravar un vídeo en què digués que el petó havia estat consentit”. Aquests fets, segons el jutge, podrien ser constitutius "d'infracció penal connexa amb el delicte principal indiciàriament atribuït a Luis Rubiales". Després del triomf de la selecció femenina al Mundial, en el vol de tornada a Madrid, Rubiales va intentar aconseguir que Hermoso accedís a fer una manifestació pública amb ell per dir que el petó havia estat consentit, a la qual cosa la jugadora es va negar i va expressar el seu malestar. Després de demanar consell al seu equip tècnic, el querellat va demanar a Jorge Vilda que parlés amb el germà de la futbolista per convèncer-la que participés en la realització d'un vídeo amb el contingut pretès. Vilda hauria dit al germà d'Hermoso que la seva negativa a defensar públicament la versió de Rubiales tindria "conseqüències" amb "perjudicis" per a la seva carrera professional. Durant aquell viatge, Rubiales va publicar un missatge a les xarxes socials, sense el consentiment de la jugadora, on afirmava que Hermoso no estava enfadada.

Quan l'expedició ja era a Madrid, seria Rubén Rivera, llavors responsable de màrqueting de la Federació, qui demanaria a Jennifer Hermoso que havia de participar en el vídeo exculpant Rubiales. Rivera va insistir en el seu propòsit de forma reiterada, tot i que Hermoso li demanava que la deixés. De fet, va arribar a parlar amb una amiga de la jugadora per veure si així la feia canviar d'opinió. També Albert Luque la va pressionar amb missatges de WhatsApp. Davant les reiterades negatives de la jugadora, Luque es va personar a l'hotel i va intentar forçar Hermoso a parlar amb ell per convèncer-la de participar en el vídeo. Finalment, davant la negativa rotunda, Albert Luque va enviar un missatge de WhatsApp a l'amiga de Jennifer insistint en la petició d'ajuda per justificar la conducta de Rubiales. En aquest missatge expressava el seu enuig i, segons la interlocutòria, "l'acusava [Hermoso] de mala persona, desitjava que estigués molt sola a la vida i li anunciava que s'alegraria que això passés". El cas va significar la caiguda de Luis Rubiales com a president de la Federació Espanyola de Futbol.

stats