RCD Espanyol
Esports 31/08/2021

Yangel Herrera remata un mercat ‘low cost’ farcit d’experiència

L’Espanyol ha gastat menys d’un milió d’euros en cinc reforços

i
Roger Requena
2 min
Yangel Herrera, durant un partit amb el Granada la temporada passada

Amb l’arribada, cedit per un curs opció de compra, del migcampista veneçolà Yangel Herrera, l’Espanyol ha tancat un profitós mercat de fitxatges en què ha viscut en tot moment molt condicionat per l’estret marge salarial permès per la Lliga. L’àrea esportiva blanc-i-blava ha hagut de rememorar aquells temps, no tant llunyans, on figures com Ramon Planes o Òscar Perarnau havien de buscar fórmules imaginatives per incorporar jugadors sense pràcticament recursos. 

L’actual ha estat l’estiu amb Chen Yansheng com a propietari del club en què l’Espanyol ha afrontat una inversió més baixa en reforços: no ha arribat al milió d’euros. El primer estiu del dirigent xinès, l’entitat blanc-i-blava va gastar 18,4 milions, xifra que va superar l’estiu del 2019 (18,5). 18 en va gastar el 2018, pels 16,4 de 2017. Força lluny va quedar la inversió realitzada el curs passat, coincidint amb el descens a Segona i l’esclat de la pandèmia: 2,5 milions gastats en reforços. S’ha gastat el que s’ha pogut. 

Malgrat la baixa inversió, l’àrea esportiva liderada per Rufete ha aconseguit incorporar cinc reforços de garanties: un únic traspàs (Sergi Gómez, del Sevilla); un agent lliure (Aleix Vidal), i tres cessions: Manu Morlanes, del Vila-real; Loren Morón, del Betis; i Yangel Herrera, del Manchester City. L’acord entre la Lliga i el fons d’inversió CVC ha estat clau per desencallar algunes de les operacions de l’Espanyol en aquest mercat, ja que l’entitat blanc-i-blava no ha obtingut un sol euro en les quatre sortides que ha afrontat: Lluís López ha marxat amb la carta de llibertat al Saragossa, mentre que Víctor Gómez (Màlaga), Matías Vargas (Adana Demirspor) i Pol Lozano (Girona), han sortit cedits. De tots ells, l’Espanyol només se n’ha estalviat la fitxa. Vadillo es queda al no tenir ofertes. 

A banda de les condicions econòmiques, els cinc reforços estiuencs de l’Espanyol tenen altres similituds. La més important, el coneixement de la Lliga: 168 partits disputats a Primera acumula Gómez, 152 Vidal, 112 Morón, 78 Herrera, i 21 Morlanes, el més jove de tots. L’experiència a la categoria és fonamental per encarar el retorn a Primeres amb garanties. 

Arribada des de la segona línia

L’últim en arribar, Yangel Herrera, no va ser una opció real per a l’Espanyol fins al passat cap de setmana. Tant el club com el jugador havien refusat diferents oferiments al llarg de l’estiu, un escenari que va aprofitar l’entitat blanc-i-blava, que assumeix una part de la fitxa i s’endú un migcampista força cobejat. El veneçolà, de 23 anys, aporta desplegament físic i arribada al mig. Un reforç de luxe que va haver de superar una exhaustiva revisió mèdica, ja que es troba en ple procés de recuperació de la fractura a la tíbia que va patir durant la Copa Amèrica al juny. S’espera que pugui tornar entrenar en tres o quatre setmanes. Serà la cinquena cessió consecutiva per Herrera, que després d’una fugaç etapa al New York City FC ha jugat a la Lliga els últims tres cursos, un a l’Osca i dos al Granada. 

stats