Futbol - Segona Divisió
Esports 27/08/2021

El Mallorca refreda els ànims d'un Espanyol irreconeixible (1-0)

Els blanc-i-blaus sumen la primera derrota en una Lliga en què segueixen sense marcar

i
Roger Requena
3 min
Dani Rodríguez celebra el gol marcat contra l'Espanyol

Sis dies després de plantar cara al Vila-real en un dels partits més complets amb Vicente Moreno, l’Espanyol va marxar de Son Moix amb la sensació d’haver fet un pas enrere considerable respecte a les dues primeres jornades. Contra el Mallorca (1-0), els blanc-i-blaus no només no van aconseguir l’anhelat primer triomf del curs, sinó que van empitjorar notablement la imatge mostrada en les dues primeres jornades. Irreconeixibles, els blanc-i-blaus en cap moment van ser capaços de trobar el camí d’un gol que se’ls resisteix. Dos punts de nou possibles i 180 minuts sense veure porteria són dos senyals d’alerta que l’equip de Vicente Moreno ha de corregir a temps. L’aturada de seleccions pot ser un bon moment per repensar algunes idees i acabar d’encaixar algunes peces que fa pocs dies que treballen amb la resta de companys. 

Son Moix va rebre l’Espanyol amb un ambient hostil, clarament influenciat per les provocadores paraules del seu tècnic a la prèvia del partit. Luis García Plaza va marcar el primer gol a la roda de premsa, on va revifar de manera un punt forçada la rivalitat nascuda arran de la sortida de Vicente Moreno a l’Espanyol l’estiu del 2020. Les paraules del tècnic balear van esperonar l’afició mallorquinista, que va rebre l’actual preparador blanc-i-blau amb una sonora escridassada i alguns càntics desagradables. 

Declaracions a part, la lectura tàctica del tècnic local va ser millor que la del visitant. Els jugadors del Mallorca van sortir amb una marxa més i van passar per sobre de l’Espanyol en un primer temps força gris dels blanc-i-blaus. Que el millor fos Diego López va ser simptomàtic. El gallec va mantenir amb vida el seu equip amb quatre bones aturades, però no va poder evitar que Dani Rodríguez avancés els balears després d’aprofitar un mal refús de Sergi Gómez dins de l’àrea. La feinada que va tenir el porter gallec confirmava les males sensacions d’un Espanyol força incòmode tant a l’hora de proposar com de replegar-se, i que no va saber com respondre al domini dels locals. 

La mobilitat de Fer Niño i, especialment, el talent i la inspiració de Kubo van portar de corcoll un Espanyol sense mig del camp. El japonès va tenir massa temps per pensar i decidir a quin ritme havia de jugar el seu equip. Tot el contrari que l’escenari que va viure i patir Darder, que amb prou feines va entrar en contacte amb la pilota. Anul·lat el cervell d’Artà, l’equip blanc-i-blau va tenir molts problemes per progressar amb la pilota jugada. Tampoc el joc directe que tan bé li havia funcionat a Vicente Moreno davant del Vila-real no va tenir efecte davant d’un rival que va saber alternar amb encert fases de pressió alta amb d’altres de replegament en bloc baix amb dues línies molt juntes. Incapaç de construir per dins, l’Espanyol tampoc va saber activar per fora la verticalitat de Puado, que va trobar a faltar el lesionat Pedrosa, ni d’un desaparegut Embarba. 

Debuten Loren i Aleix Vidal

Descontents amb el que veien, Vicente Moreno i Dani Pendín van decidir sacsejar l’equip a l’inici de la represa, però, malgrat l’ampli ventall d’alternatives ofensives que van plantejar, no van saber trobar un gol que se li segueix resistint a l’Espanyol. Melamed i Morlanes van aportar frescor a un Espanyol que va guanyar una mica més de protagonisme en camp contrari però no va aconseguir generar perill real. També ho van intentar, sense èxit, els debutants Loren Morón i Aleix Vidal, que van intentar ajudar a estirar l’equip. El Mallorca, més conservador, va gestionar millor uns minuts finals que van resoldre’s amb l’expulsió amb vermella directa de Sergi Gómez. 

stats