DAKAR 2015
Esports 16/01/2015

Laia Sanz: "Ser vuitena o novena m'és igual. Acabar entre els 10 primers és increïble"

La pilot de Corbera de Llobregat es convertirà aquest dissabte en la primera dona que acaba un Dakar en motos entre els 10 primers

Ara
1 min
Laia Sanz, durant el Dakar 2015 / MATIAS WERD / EFE

BarcelonaLaia Sanz està a un pas de fer història al Dakar. La catalana ocupa la vuitena posició, amb gairebé dos minuts d'avantatge sobre el següent classificat, Jakes, i si acaba entre els 10 primers es convertirà en la primera dona que acaba el ral·li en el 'top 10' en la categoria de motos.

"Ser novena o vuitena m'és igual. He fet un Dakar molt bo, estar entre els deu millors és una cosa increïble. Dissabte únicament em dedicaré a gaudir del dia i a no cometre cap error per arribar a la meta", ha dit la de Corbera de Llobregat, que aquest divendres ha vist com Jakes li retallava l'avantatge. "Ha estat una etapa molt poc física i en principi m'era bastant propícia. He començat amb la idea d'impedir que Jakes s'acostés a cinc o sis minuts, perquè ell porta dos o tres dies atacant molt fort i assumint riscos. Jo tinc molt clar que he superat les meves expectatives i no tinc cap necessitat d'exposar-me a una caiguda. El problema és que he hagut de pilotar durant un centenar de quilòmetres darrere la pols de Fabien Planet i no hi havia manera d'avançar-lo. La pista era molt perillosa, amb poca adherència, corbes que es tancaven de cop i alguns perills que no estaven en el llibre de ruta. A la pols era una bogeria intentar avançar, així que m'he hagut de resignar i ser pacient fins que l'he pogut passar. Aquí s'han escapat uns quants minuts", diu la pilot, que aquest dissabte completarà el seu cinquè Dakar.

stats