Salts de trampolí
Esports 11/02/2014

L'alemanya Carina Vogt, primera campiona olímpica de salts de trampolí

En un final d'infart, ha derrotat l'austríaca Iraschko-Stolz en el darrer salt. El podi l'ha completat la francesa Coline Mattel

Martí Molina
1 min
L'alemanya Carina Vogt, or olímpic en salt de trampolí / KAI PFAFFENBACH / REUTERS

BarcelonaCarina Vogt s'ha proclamat aquest dimarts campiona olímpica de salts de trampolí, la primera dona que aconsegueix medalla en aquesta modalitat que debuta als Jocs de Sotxi 2014. En un final d'infart, la saltadora alemanya ha aconseguit pujar al graó més alt del podi gràcies a sumar 1,2 punts més que la seva principal rival, l'austríaca Daniela Iraschko-Stolz, mentre que el podi l'ha completat la francesa Coline Mattel.

Iraschko-Stolz tenia l'or a la butxaca però l'ha acabat perdent a l'últim sospir. L'austríaca no havia brillat en el primer salt, en què ha aconseguit 120,2 punts, però s'ha rescabalat a la segona mànega de la final, saltant cinc metres més (104,5 metres, la distància més llarga de la prova) i situant-se momentàniament en primer lloc amb una puntuació total de 246,2.

Totes les saltadors que han actuat després han acabat per darrera seu, excepte Carina Vogt. El seu cas ha estat contrari al de l'austríaca, ja que ha fet una primera mànega impecable (126,8 punts) i una segona no tan brillant (121,6), sobretot en la llargada. Tot i això, la bona puntuació que li han atorgat els jutges a l'estil (53 a 49) han decantat la balança i l'han convertit en la primera campiona olímpica de la història de salts.

El tercer lloc ha estat per a la francesa Coline Mattel, amb 245,2 punts totals, mentre que la japonesa Sara Takanashi, principal favorita –lidera la Copa del Món– només ha pogut ser quarta, a 4,4 punts de la vencedora.

stats