ESQUÍ DE FONS
Esports 18/03/2015

Laura Orgué anuncia la seva retirada de la competició

La millor esquiadora de fons catalana ha decidit penjar els esquís després de participar en els Campionats d'Espanya a la localitat aragonesa de Linza

Ara
2 min
La fondista Laura Orgué / RFEDI

BarcelonaLaura Orgué, de 28 anys, ha decidit retirar-se de la competició professional. Especialitzada en esquí de fons, la catalana penjarà els esquís després de participar diumenge que ve 22 a la Marxa Beret. La fondista olímpica competirà divendres i dissabte als Campionats d'Espanya de Linza.

La millor fondista catalana i espanyola de tots els temps ha explicat que tenia en ment retirar-se després de Sochi'14 però que: "després d'acabar 10a en els 30 km dels Jocs Olímpics vaig decidir seguir amb la meva carrera esportiva. Aquest any ens hem centrat en Copa del Món amb l'objectiu d'estar entre les 30 primeres, i encara que vaig començar la temporada molt motivada els resultats no han acompanyat. L'hivern que ara acaba no he complert els meus objectius i els resultats han estat pitjors que la temporada passada pel que sóc conscient que he arribat al sostre de la meva carrera com fondista". L'esportista ha explicat que es pren l'estiu com un període de reflexió i per competir en Quilòmetre Vertical i Sky Running.

Els dies 20 i 21 de març Laura participarà en els Campionats d'Espanya que tindran lloc a Linza (Aragó). I el diumenge 22 es desplaçarà fins a la Vall d'Aran on competirà en la Marxa Beret, després de la qual penjarà els esquís de fons.

Una dècada en l'alt nivell

D'altra banda, la catalana destaca de la seva carrera esportiva: "la progressió des que vaig entrar com Junior fa 10 anys en l'equip de la RFEDI. Aquesta bé observar el canvi de perspectiva des de com veia abans la competició a com la veig ara. Tot i que els resultats no són els esperats aquest any, crec que com a esportista estic en un punt en què considero que he sabut gestionar bé les tensions, conec millor on sóc, quins són els objectius, vaig més al gra, en definitiva, és tot molt diferent, més professional".

La fondista catalana ha competit als Jocs de Torino'06, Vancouver'10 i Sochi'14 amb 8 participacions en les proves de Clàssic (C), Lliure (F), Persecució, Sortida en massa (C / F MST) i Skiathlon. El seu millor resultat olímpic va ser en el 30 km F MST de Sotxi on va aconseguir la 10ª posició. En Copa d'Europa, Laura Orgué ha participat fins a 81 carreres aconseguint 48 posicions entre les 10 millors amb una victòria en 10 km F Pursuit a Rogla i 5 km C a Schilpario i un tercer lloc en 10 km C a l'estació francesa de Chamonix.

Des que va guanyar per primera vegada uns Campionats d'Espanya en 30 km C MST a Beret el 2007, Orgué ha guanyat en totes les proves que ha participat dels campionats nacionals sent els últims els de Candanchú en la temporada passada 2013-14 on va participar en les disciplines de 7.5 km C i 10 km F.

stats