HOQUEI PATINS
Esports 11/05/2013

L’encert a pilota aturada permet el Barça accedir a la 'final four' de de la Lliga Europea (5-3)

Tot i la superioritat blaugrana, el Liceo ha rebut un càstig excessiu, ja que ha topat amb el pal en fins a quatre ocasions

Jordi Graell

BarcelonaEl Barça ha golejat el Liceo per 5-3 i d'aquesta manera els homes de Ricard Muñoz es converteixen en la quarta secció blaugrana en aconseguir el bitllet aquesta temporada per una final europea, en aquest cas per a la 'final four' de la Lliga Europea d'hoquei patins. Després de l'empat a dos de l'anada i en un Palau que presentava una magnífica entrada amb gairebé 4.000 espectadors, tant un com l'altre equip estaven obligats a guanyar si volien continuar endavant en la màxima competició europea, i això ha quedat palès a la pista, amb dos equips abocats a l'atac des de l'inici.

Al minut 4, Sergi Panadero ha enviat la primera pilota al pal del partit per part blaugrana i al minut 12 el Barça ha aconseguit obrir el marcador amb un gol de Marc Gual des del punt de penal. Els gallecs, però, han seguit practicant el seu joc i després de dues pilotes al travesser de Jordi Bargalló i Toni Pérez, han aconseguit empatar al minut 20 gràcies a un gol de Josep Lamas, que ha aprofitat un bloqueig del seu germà Eduard per restablir l'igualada en el partit i en l'eliminatòria.

Tot i això, el Liceo s'ha carregat ràpidament de faltes i abans del descans ja havien comès la desena falta. Marc Torra no ha desaprofitat l'ocasió i amb una definició exquisida de vaselina ha situat el 2-1 amb què s'arribaria al descans.

En els primers minuts de la segona part, Mia Ordeig ha aconseguit posar una mica de distància amb el 3-1, però la resposta dels visitants no s'ha fet esperar, ja que un minut després Lucas Ordóñez ha tornat a situar el conjunt gallec a només un gol de diferència. Poc després, ha arribat la jugada que ha acabat sent decisiva pel desenllaç del partit. El Barça ha comès la desena falta i Josep Lamas ha topat un cop més amb el pal.

I del possible empat s'ha passat al 4-2, ja que els àrbitres han assenyalat un penal a favor del Barça que ha acabat transformant Marc Gual. Durant l'acció del penal, el porter Xavi Malián ha vist la targeta blava per moure's durant el llançament, fet que ha provocat uns instants de nervis entre les dues banquetes.

A partir d'aquí els blaugranes han passat a controlar el joc i han disposat de dues faltes directes més, la primera transformada per Marc Torra i la segona aturada per Malián a Pablo Álvarez. En els últims segons, Matías Pascual ha aconseguit maquillar el marcador amb el 5-3 definitiu.