HOQUEI PATINS
Esports 19/03/2016

L’hoquei a Europa té accent català

El Voltregà, el Palau de Plegamans i el Manlleu disputen aquest cap de setmana la ‘final four’ femenina

Xavier Sunyol
3 min
Anna Romero (Voltregà), Berta Busquets (Palau de Plegamans) i Anna Casarramona (Manlleu).

ManlleuEl Manlleu, el Voltregà i el Palau de Plegamans aspiren a coronar-se aquest diumenge campions de la Copa d’Europa d’hoquei patins femenina. La final four, que es disputa des d’avui a Manlleu, tindrà quatre equips de l’OK Lliga com a protagonistes. A més dels tres catalans, també la jugarà el Gijón, l’equip que n’ha guanyat més en tota la història. Les asturianes, amb quatre títols al palmarès, volen evitar que el Voltregà les atrapi al medaller. Tal com han destacat les capitanes dels tres equips catalans, és una competició que fa una il·lusió especial de guanyar i que aquest any presenta uns enquadraments més difícils que anys anteriors pel fet d’enfrontar equips que es coneixen molt.

Anna Casarramona, capitana del Manlleu, admetia que se li farà difícil imaginar-se una Copa d’Europa amb quatre equips de la mateixa lliga. “Juguem a casa i contra equips molt coneguts, però l’ambient i els arbitratges europeus ja et situen a la competició”. La jugadora, que ja va guanyar dues Copes d’Europa vestint la samarreta del Voltregà, vaticina que el pavelló s’omplirà i el club ja ha anunciat que instal·larà graderies supletòries per augmentar l’aforament. Les amfitriones s’enfrontaran a la semifinal al Palau de Plegamans, un equip molt jove i que debuta a la competició europea. Berta Busquets, una de les capitanes d’aquest Palau -l’altra és Laura Puigdueta-, reconeix que potser al seu equip li falta experiència però que ho compensen amb il·lusió i molt de treball. Busquets no veu un favorit clar per a la final four : “Considero que nosaltres no som les favorites però si hagués d’assenyalar algun dels altres tres equips no sabria a qui posar-li l’etiqueta”.

El Voltregà arriba a la competició com a líder de l’OK Lliga. Anna Romero, que ha participat en les tres Copes d’Europa que ha guanyat el conjunt osonenc, destaca: “En aquestes altures de la temporada els equips estan en més bon estat físic. Totes hi arribem molt fortes i serà una competició que exigirà molt més mentalment que no pas físicament”. Sobre la preparació per a la Copa d’Europa, la capitana del Voltregà explica que l’equip no ha canviat els hàbits d’entrenament: “Ho hem preparat com un partit de Lliga sabent que ens hi juguem molt més. Si fins ara hem treballat bé, no havíem de canviar la nostra mentalitat ni els nostres hàbits. És un partit especial perquè et pot portar a una final, però no deixa de ser un partit”.

La principal diferència entre la Copa d’Europa i l’OK Lliga femenina és que a la competició continental els partits duren 50 minuts i a la lliga espanyola només 40. Berta Busquets destacava aquest aspecte com a punt clau: “A nosaltres, els partits de quarts de final contra el Benfica se’ns van fer molt llargs i als últims minuts vam patir molt físicament. Si no t’hi adaptes, deu minuts es poden fer molt llargs i poden fer canviar molt un partit”.

Manlleu serà la seu de la final four de la Copa d’Europa femenina per segon any consecutiu. Les tres jugadores s’han mostrat molt optimistes, ja que la proximitat geogràfica permetrà als aficionats dels tres equips desplaçar-se per animar les seves jugadores. Anna Casarramona destacava la capacitat dels tres equips de mobilitzar aficionats, ja que són tres pobles relativament petits i amb tres clubs que tenen molt seguiment: “A Palau i a Sant Hipòlit el pavelló sempre està ple, i a Manlleu moltes vegades també omplim”. Les tres capitanes admeten que els tres pobles esperen la competició: “Vas pel carrer i la gent et para i et pregunta si guanyarem la Copa d’Europa”.

La ciutat osonenca ja va demostrar que té capacitat d’organitzar esdeveniments com aquests l’any passat i les tres jugadores esperen que la gent s’animi, que el pavelló estigui ple i que es vegi un bon espectacle. Avui dissabte (17 h) s’obre la veda amb el Voltregà-Gijón i just després (19.30 h) el Manlleu i el Palau de Plegamans buscaran el seu lloc a la final de diumenge (12 h).

stats