Esports 18/03/2016

'Libération' relaciona Benzema amb el blanqueig de diners i el tràfic d'estupefaents

El davanter francès suma una nova polèmica a escàndols com el d'una prostituta menor d'edat, excessos de velocitat o el cas Valbuena

Roger Requena
3 min
Benzema, protagonista de la portada de 'Liberation' d'aquest divendres

Barcelona"Un nou embolic". Així titula en portada el rotatiu francès 'Libération', que destaca com a tema principal la possible vinculació del davanter del Reial Madrid Karim Benzema amb el blanqueig de diners procedent del tràfic d'estupefaents per part de bandes organitzades de narcotraficants, motiu pel qual seria subjecte d'una investigació judicial que podria fins i tot superar, en transcendència, anteriors polèmiques protagonitzades pel davanter.

Segons el diari francès, la investigació sobre un tema de tràfic de drogues que es va iniciar el 17 de setembre del 2015 va conduir cap al davanter i gent del seu entorn. "Karim s'ha fet molt mal, l'han enganyat i ha perdut molts diners en aquesta història", assegura 'Libération' que ha comentat gent del seu entorn. Les escoltes que van portar fins al jugador blanc ara se centren en la societat BH Event's, empresa creada el 2014 i en la qual Benzema apareix com a principal accionista –en posseeix el 45%–. El jugador hauria declarat com a testimoni per aquesta investigació fa dos mesos, malgrat no estar imputat en el cas.

La justícia investiga ara si les grans quantitats pagades en comissions per la compra de BH Event's d'un restaurant anomenat Cosy haurien pogut servir per blanquejar diners del narcotràfic.

'Libération' puntualitza que el jutge del cas, Renaud Van Ruymbeke, hauria descartat la implicació directa del jugador en aquest assumpte, però reincorpora el jugador a la polèmica després que a les escoltes realitzades pel Servei Nacional de Duanes francès a diferents narcotraficants es trobessin referències al futbolista i gent del seu entorn. Un altre cas polèmic torna a esquitxar el davanter, que veu difícil la seva participació a l'Eurocopa que se celebra al seu país el proper estiu.

Aquest últim punt seria l'argument pel qual, segons la versió del diari, el primer ministre francès, Manuel Valls, que coneixeria el cas, va reiterar que encara no s'han donat les condicions òptimes per permetre el retorn de Benzema a la selecció francesa.

El cas Zahia i els problemes al volant

Amb només 28 anys, a Benzema se li han acumulat els problemes en els últims anys. Per trobar el primer episodi controvertit cal remuntar-se al 2009. Aleshores, en la seva primera temporada al Madrid, va estampar el seu cotxe contra un arbre. Algunes estimacions pericials van valorar que el francès circulava a 100 quilòmetres per hora, tot i que el jugador va declarar que només anava a 45.

Aquell mateix any va tenir un altre accident de cotxe, del qual va sortir il·lès. Va ser a l'illa de la Reunió, a l'est de Madagascar, durant les vacances d'hivern. Llavors, va destrossar el seu Lamborghini.

Un any després, el 2010, viuria una de les grans polèmiques que han tacat amb més rotunditat la seva carrera, el cas Zahia. Juntament amb el jugador del Bayern Munic Frank Ribéry i altres companys de selecció, va ser imputat i posteriorment absolt per recórrer als serveis d'una prostituta menor d'edat, Zahia Dehar. El Tribunal correccional de París va estipular que els jugadors no sabien l'edat de la noia.

Mesos després van tenir lloc més incidents al volant. El 2011 va ser multat per curses il·legals a Eivissa. El 2013 va ser enxampat a 216 km/h en un tram de Pozuelo de Alarcón on la velocitat estava limitada als 100 km/h. Més endavant, el 2015, seria enxampat per circular sense carnet prop de l'aeroport de Barajas. L'últim incident d'aquest tipus el va protagonitzar el gener passat, quan va penjar un vídeo a les xarxes socials on apareixia ballant mentre conduïa sense cinturó.

La implicació al xantatge a Valbuena

El darrer gran escàndol al qual s'ha vist implicat és el cas Valbuena, que ha obligat el seleccionador francès Didier Deschamps a mantenir-lo apartat de la selecció. Fa uns dies, el cas va viure un nou capítol un cop la justícia francesa li va aixecar parcialment el control judicial que pesava sobre seu. D'aquesta manera, el davanter blanc podria tornar a ser convocat per jugar amb la selecció 'bleu'.

Aquesta polèmica va arribar a implicar la detenció del davanter, que va passar una nit al calabós abans de declarar davant la justícia per un cas on se l'acusava de participar en el xantatge d'un vídeo sexual on apareixia Valbuena. "Karim no ha reconegut res i ha declarat la seva innocència", va defensar el seu advocat. El jugador sempre ha negat la seva culpa sobre aquest tema.

Benzema hauria participat en aquest 'affaire' per fer un favor a un amic d’infància, ja que aquest, al seu torn, havia estat pressionat per tres persones –acusades i en detenció provisional– que havien aconseguit el vídeo de Valbuena. Falta concretar el rol i l’interès de Benzema en aquest cas, ja que a priori no seria per diners. L’acusació del jugador del Reial Madrid es basa en escoltes que el mateix Valbuena va entregar a la policia.

stats