MOTOR
Esports 07/07/2015

Marc Coma: "Vull tornar al Dakar tot el que m'ha donat"

L'expilot ha exposat les raons de la seva retirada

Efe
2 min
Marc Coma, campió del Dakar 2014 / DEAN MOUTHAROPOULOS / GETTY IMAGES

AviàEl pilot barceloní Marc Coma, que des del passat 1 de juliol és el nou director esportiu del Dakar, el ral·li més famós del món, ha explicat aquest dimarts en roda de premsa que vol "tornar al Dakar" tot el que li ha donat: "Estic davant d'un repte grandiós i haig d'aprendre-ho gairebé tot, però també tinc la possibilitat de tornar al Dakar tot el que ell m'ha donat", ha apuntat Coma, que ha assegurat que "per a un enamorat del Dakar com jo, era impossible dir 'no' a la proposta".

El català ha reconegut que la proposta de dirigir el ral·li "arriba en un moment molt propici" per a ell, i que el seu objectiu serà dedicar tota la seva energia en intentar que el Dakar "segueixi sent la carrera més bonica del món". El ja expilot ha volgut fer oficial el seu nou paper en la carrera a Avià, la seva població natal, concretament a l'Ajuntament i davant de la seva dona Queralt i el seu fill Lluis, així com del pilot Carlos Soltelo, que el va portar al seu primer Dakar el 2002, entre d'altres personalitats.

Marc Coma, de 38 anys, que va rebre l'oferta de ser el nou director del Dakar el mes de febrer passat, ha reconegut que mai s'havia imaginat aquesta situació: "Mai no havia imaginat que se'm pogués presentar una oportunitat així i he necessitat un temps per assimilar-ho", ha dit.

"Ara seré al Dakar d'una forma diferent, però per a mi sempre serà estar competint, em lliuraré al màxim, intentant aportar la meva visió de pilot, d'aventurer", ha afegit. Sobre el moment en què ha pres la decisió ha revelat: "Crec que és el moment just per a això. Després de competir en dotze edicions de la prova, amb cinc victòries i milers de quilòmetres recorreguts, he de ser honest amb mi mateix i tota la gent que m'ha donat suport a aquests anys", ha explicat. En el palmarès del barceloní hi figuren, entre d'altres títols, cinc Dakar (2006, 2009, 2011, 2014 i 2015) i sis del Campionat del Món de Ral·lis-Cros-Country (2005, 2006, 2007, 2010, 2012 i 2014).

stats