MOTOGP
Esports 13/06/2019

Marc Márquez: "Al contrari que el Jorge, jo em vaig adaptar molt ràpid a la moto"

Lorenzo estrenarà un apèndix a Montmeló per intentar sentir-se més còmode sobre la moto

Nuria García
4 min
Márquez i Lorenzo, durant l'acte en què Honda ha presentat la segona edició de 'El valor de un gesto'

Santa Perpètua de MogodaMarc Márquez i Jorge Lorenzo han participat aquest dijous al matí en l'acte de presentació de la segona edició d''El valor de un gesto', una campanya a través de la que Honda vol contribuir a millorar el benestar dels més petits a través d'un gest solidari. Aquest any, des d'aquest dijous i fins al 4 de juliol, Honda demana que la gent es faci una foto amb els ulls tancats i la pugi a les xarxes socials acompanyada del 'hashtag' #hondaelvalordeungesto. La idea és aconseguir 25.000 fotos que es transformaran en 25.000 euros que aniran destinats a la fundació Pequeño Deseo.

Els dos pilots han parlat de la seva situació actual: "L’objectiu és revalidar el títol. Estic preparat per lluitar. A Mugello vaig sumar 20 punts en un circuit desfavorable. Veurem què tal a Montmeló, que és una pista que no em va del tot malament però tampoc del tot bé", ha dit Márquez, que també ha valorat com afronta la cursa de diumenge: "És un dels circuits on el motor és molt important. Hem fet un pas endavant, ja es va veure a la gran recta de Mugello. Però tenint això, també sorgeixen altres problemes. A Montmeló cada any he estat molt a prop del triomf, els tres últims anys he acabat segon, i som a casa, hem de sortir motivats. Avui l’objectiu és lluitar pel triomf, és el primer objectiu. El principal objectiu és lluitar pel podi i, si es pot, lluitar per la victòria".

Márquez també ha parlat sobre la situació del seu company d'equip, Jorge Lorenzo. El de Cervera ha assegurat que ell no ha passat per aquesta situació, però ha explicat la seva experiència l'any 2015. "Vaig patir molt: era una moto complicada i a mi em faltava experiència. Això em va fer perdre el títol. Al contrari que el Jorge, jo em vaig adaptar molt ràpid a la moto, quan vaig arribar a Honda vaig adaptar-me a les mides de Stoner, i després de mica en mica hi he anat fent petites modificacions, però m’hi vaig adaptar ben ràpid", ha comentat.

Unes "sabates a mida" de Lorenzo

Jorge Lorenzo, per la seva banda, ha afirmat que està "treballant molt a tots els nivells". "És un moment realment dur. Cal prendre’s el moment per aprendre, no queda cap altra opció. Estic treballant amb els enginyers per modificar les sabates perquè em vagin ben a mida", ha dit sobre la feina que ha anat a fer els últims dies al Japó. "Les sabates em van o grans o petites, no hi estic còmode. Si no estic còmode, és complicat oferir la meva millor versió. Hem pensat que el millor és modificar una mica la moto per poder estar còmode. Per això vaig anar al Japó i en les pròximes curses hi haurà modificacions a la meva moto. A Montmeló hi haurà els primers canvis, però també n’hi haurà a les següents curses", ha indicat.

Sobre per què té aquests problemes, el mallorquí ha indicat: "La moto és bastant física, o, per dir-ho d’una altra manera, ho hauria de ser menys. No m’hi trobo a gust i em canso molt. Per això vaig anar al Japó. A Montmeló hi haurà la primera peça del puzle, que s’anirà omplint durant els pròxims Grans Premis. Estic bastant lluny de com s’ha de pilotar l’Honda, sobretot a les frenades. M’estic fixant molt en els pilots d’Honda, sobretot el Marc. Hi ha dues torres: la meva, per adaptar-me a l’Honda, i la d’Honda, per veure què cal modificar a la moto per adaptar-se a mi. Ara per ara les torres estan baixes. Quan creixin, els resultats milloraran amb bastant rapidesa", ha conclòs el pilot balear.

"A Honda farem tot el possible perquè vagi ràpid"

També s'ha referit a la seva situació el cap de l'equip HRC, Alberto Puig. "Diu que no va còmode a la moto. Estem intentant que vagi més còmode. La seva argumentació és que no va còmode per l'ergonomia en si. Això és el que ens ha transmès. Això ha sigut el 99% del motiu del seu viatge al Japó", ha indicat el cap de l'equip, que ha assegurat que no es plantegen fer baixar el pilot mallorquí de la moto la temporada vinent: "Els contractes hi són per complir-se. És pilot nostre per a dues temporades, i a Honda farem tot el possible perquè vagi ràpid".

Puig ha assegurat que no cal modificar l'Honda, que el pilot només ha demanat unes petites modificacions: "La línia de la nostra moto no és tan dolenta, guanya el campionat gairebé cada any. Que el Jorge no s'hi adapti no vol dir que l'Honda sigui dolenta. Aquest any hem fet un pas endavant pel que fa a la potència. Ducati sempre anava al davant i ara els hem parat els peus. Les motos no són perfectes i sempre hem de millorar, però no hem de canviar una moto que ja està guanyant i que lidera el campionat".

Sobre el que ha demanat Lorenzo, Puig ha explicat que ha sol·licitat "un apèndix": "Com un seient d'un pilot de F1. Ell utilitza molt les cames per frenar i es cansa, busquem uns suports perquè es cansi menys. Està fet específicament per a ell, perquè estigui més còmode".

"El meu somni és poder competir amb el meu germà"

Marc Márquez també ha parlat d'un somni que té, que no depèn "100% d'ell". "El meu somni és poder competir a MotoGP amb el meu germà", ha dit. Posteriorment, Alberto Puig també s'ha referit a la situació d'Àlex Márquez i la possibilitat que el petit dels germans pugi a MotoGP: "Jo tampoc sé si té cabuda en algun equip Honda. El reglament diu que hi ha quatre motos de fàbrica per marca, nosaltres en tenim tres de fàbrica i una moto que és de la temporada anterior. Per l'any vinent tot està com està ara. Els pilots signen per dos anys, ara està instaurat així. Fins al 2020 està tot tancat. L'Àlex ho està fent molt bé i probablement es mereix un lloc a MotoGP ja", ha conclòs.

stats