MOTOCICLISME
Esports 18/11/2017

Marc Márquez celebra el títol de campió del món a Cervera

El pilot de MotoGP rep el reconeixement de la seva gent: primer a la Paeria i després amb una rua

Ara
2 min
Marc Márquez, celebrant el seu sisè títol a Cervera

BarcelonaMarc Márquez celebra aquest dissabte el títol de campió del món de MotoGP, el quart que ha guanyat en els últims cinc anys. Ho fa, com és tradició, a Cervera, la seva localitat natal, davant la seva gent, que reconeix d'aquesta manera els èxits del seu veí. A la plaça Major davant l'Ajuntament del municipi, centenars d'aficionats han aclamat un Márquez que ha estat aplaudit i ha rebut un bany de masses. "Cal gaudir d'aquests moments. Treballem tot l'any per això", ha reconegut el pilot.

"Ho celebrarem com si fos el primer títol. Encara que sembli normal, no ho és gens", ha comentat el pilot en roda de premsa. Márquez ha reiterat que als 24 anys encara és jove i té "molt per aprendre". "A vegades les emocions són difícils de controlar, l'excés d'ambició en alguns moments m'ha penalitzat i m'ha posat en riscos innecessaris", s'ha sincerat el jove pilot.

A les 12.30 h, l'actual campió del món de la categoria reina del Mundial de motociclisme ha estat rebut a la Paeria de Cervera pel paer, Ramon Royes, i després ha sortit al balcó a saludar els aficionats.

"El setè títol? De guanyar no se'n cansa ningú, però de moment gaudim d'aquest títol. El 2018 serà l'obligació, ho afrontaré com a vigent campió, i hauré de lluitar pel títol", ha confessat Márquez, que reconeix que tindrà pressió per revalidar el campionat. En un to distès, Márquez ha confessat que el millor d'aquest curs, a banda de la cursa de València, va ser el Gran Premi d'Alemanya, on es va situar líder abans de les vacances, i just després, quan va aconseguir mantenir el liderat. També ha assegurat que el pitjor va ser arriscar més del compte a l'Argentina, on no va acabar per la "precipitació". "Dins la pista no hi havia pietat, però sí respecte. Sempre hem mantingut el respecte", ha afegit.

Després de la roda de premsa, ha arrencat la festa, amb una rua que ha recorregut els carrers de la localitat de la Segarra durant una hora. Ha estat una rua curta, però multitudinària, on milers de persones han seguit el pilot fins a la plaça Pius XII, on han tingut lloc els tradicionals discursos de Marc Márquez i tot el seu equip, que ha ballat a la plaça. La roda de premsa i la recepció a la Paeria han estat retransmeses en directe a través d'unes pantalles gegants perquè ningú no se'n perdés cap detall.

stats