Motociclisme
Esports 02/10/2021

Marc Márquez sortirà tercer a Austin per darrere de Bagnaia i Quartararo

L'italià aconsegueix una 'pole position' que el de Cervera havia ocupat en les darreres set ocasions al circuit de Texas

ARA
2 min
Marc Márquez sortirà tercer a Austin per darrerre de Bagnaia i Quartararo

L'italià Francesco Pecco Bagnaia va sumar la seva tercera pole position consecutiva i la quarta de la temporada després de ser el més ràpid en la classificació oficial per al Gran Premi de les Amèriques a la ciutat estatunidenca d'Austin (Texas). Bagnaia ja havia sigut el més ràpid als entrenaments en la primera carrera de la temporada, a Qatar, i després ho va ser també a l'Aragó i a la República de San Marino, i a Austin es va imposar al líder del mundial, el francès Fabio Quartararo, i de Marc Márquez, que fins ara, des del 2013 fins al 2019, sempre s'havia endut el primer lloc de la graella de sortida en aquest circuit. El tret de sortida al Gran Premi de les Amèriques serà a les 21 hores (DAZN).

Malgrat que les previsions meteorològiques preveien pluja, finalment es va viure una jornada seca, amb gairebé 30 graus de calor i una sensació tèrmica a la pista de gairebé 40, fet que suposava més desgast. Això no ajuda al pilot cerverí, que segueix intentant recuperar el nivell de forma que el va dur a ser un pilot sense pràcticament cap rival que li pogués fer ombra. Darrere de Márquez sortirà el madrileny Jorge Martín, mentre que el japonès Takaaki Nakagami ocuparà el cinquè lloc de la graella. El francès Johann Zarco va tancar la classificació amb el millor sisè temps. La setena posició estarà en mans del barceloní Àlex Rins.

La jornada a Austin no va començar gaire bé per al vigent campió, Joan Mir, que va patir una avaria al quart entrenament lliure per acabar reaccionant amb la seva segona moto. Finalment, va tancar la jornada segellant el vuitè millor temps. Tampoc va tenir el dia Aleix Espargaró, que va caure durant la mateixa tanda d'entrenaments, durant els primers minuts de la classificació. El pilot de Granollers sortirà aquest diumenge des de la dinovena posició.

stats