ESPANYOL
Esports 30/09/2017

Mario Hermoso: “La gent els pressionarà, això ens ha de servir com a estímul”

Entrevista al jugador de l’Espanyol

Roger Requena
3 min
Mario Hermoso: “La gent els pressionarà, això  ens ha de servir com a estímul”

BarcelonaMario Hermoso es va formar al planter del Reial Madrid. Aquesta nit, però, defensarà els colors d’un Espanyol que li ha donat l’oportunitat de demostrar que pot ser un titular de garanties en un equip amb ambicions a Primera. Ja no pensa en blanc, sinó en blanc-i-blau.

Aquest vespre juguen contra el Madrid, un test dur.

Hi arribem bé, en una bona dinàmica i sabent què hem de fer. Tota aquesta setmana ens hem marcat objectius. L’equip hi arriba mentalitzat i amb esperances de marxar-ne amb alguna cosa bonica. Jo, en la línia de l’equip. Entre tots ens fem costat, hi anem amb aquesta mentalitat.

Porta poc més de dos mesos a l’Espanyol. Com va la seva integració?

Bé, la veritat és que molt bé. Ha sigut molt fàcil, estic molt content. M’he trobat el que m’esperava. Esportivament no canvia gaire el salt que he fet a l’hora de compartir vestidor. A poc a poc vaig guanyant aquesta tranquil·litat i pausa a l’hora de trobar les meves situacions en el joc. He de seguir polint detalls per seguir creixent i intentar arribar al màxim nivell com més aviat millor.

En les primeres dues jornades no va jugar, però ara ja sembla un fix. ¿L’ha sorprès la seva ràpida adaptació a l’equip?

Qualsevol jugador sempre està amb la mentalitat i creença que pot rendir a un bon nivell. No és una cosa que em sorprengui, perquè treballant tot és possible. Intentarem seguir amb aquesta mateixa línia de treball.

Com és jugar al costat d’un jugador més experimentat com David López?

Sempre és bonic. Sempre té aquella part d’ajuda, et dona consells que et fan créixer com a jugador. Tenim una bona relació i això ho fa més fàcil.

Com ha influït Darder en el joc?

És un gran jugador. Té la facilitat de portar la pilota, la pausa, la tranquil·litat a l’hora de sortir amb la pilota jugada, és un jugador molt important dins de l’equip.

Torna al camp del club on es va formar. ¿Serà un partit especial per a vostè?

Al cap i a la fi serà un partit més, un partit de Primera amb tres punts en joc. Pràcticament serà el mateix. Potser hi haurà més sentiment especial cap a tot el temps que hi he passat; vaig a casa meva, on tinc la família, els amics. Serà un partit bonic, sens dubte.

Quin tipus de jugador es forma a La Fábrica?

Un jugador amb ganes de demostrar amb valor, que sempre li agrada ser partícip en el joc. En el cas d’un central, saber gestionar la pilota, voler-la, intentar que l’equip jugui des de darrere.

Aquest any ja han puntuat en camps difícils com els del Sevilla i el Vila-real. ¿Són exemples a seguir per intentar sumar al Bernabéu?

Sí, lògicament. Nosaltres anem al Bernabéu amb ganes i amb la mentalitat de fer-hi alguna cosa interessant. Sabem quines són les nostres virtuts, sobretot de la feina del dia a dia, i hi anirem amb ganes de seguir en la nostra línia, reafirmant-nos en el que creiem, amb la nostra manera de treballar i fent-hi un bon paper.

¿Es prepara gaire diferent un partit al Bernabéu que un al Camp Nou?

No, sabem que hem de concedir el mínim, ja que aquests equips tenen grans jugadors, que passen per bons moments i ho demostren en diferents competicions. Sabem de l’exigència d’aquests jugadors i del que són capaços d’aconseguir.

¿La clau en aquest tipus de partits és no limitar-se a defensar i fer també algun avís?

Sí, a més tenim jugadors capaços de fer mal en atac, jugadors ràpids, amb molta qualitat, i de cara a gol intentarem aprofitar les nostres oportunitats i intentar disminuir les seves.

Quins punts dèbils té el Madrid?

Poca gent sap quins punts dèbils té el Madrid. És més cosa de sensacions o de circumstàncies que es donin durant el partit, i trobar algun error que puguem aprofitar. El Madrid té grans jugadors, però nosaltres hem de continuar en la nostra línia, i a partir d’aquí anar creixent, ser contundents, i així mirar des d’una altra cara el partit.

¿El fet que hagin punxat a casa suposa un handicap per a vostès?

Sabem que ells no poden permetre’s tornar a fallar. Sortiran molt condicionats perquè la gent els pressionarà, han d’aconseguir el primer triomf en Lliga a casa, però a nosaltres això ens ha de servir com a estímul per gestionar aquesta situació. Sortiran amb una pressió diferent, sensacions especials i potser amb una mica d’ansietat a l’hora d’intentar fer moltes coses en poca estona. Nosaltres sortirem amb la nostra manera de jugar i amb les nostres creences.

stats