Esports 30/07/2017

El Martinenc acull una nova edició del Torneig d'Històrics del futbol català

La nova edició, del 31 de juliol al 6 d'agost, es viurà al Municipal del Guinardó a un euro per partit

Roger Requena
1 min
El Vilafranca va proclamar-se campió dels històrics el curs passat

Barcelona12 clubs clàssics del futbol català es tornaran a veure les cares des d'aquest dilluns 31 de juliol fins al 6 d'agost en el Torneig d'Històrics que organitza anualment el FC Martinenc. Impulsat pel club del Guinardó des del 1984, enguany aquest campionat viurà la seva 32ª edició, que tornarà a constar de fins a 15 partits. El repte dels participants, destronar al Vilafranca, vigent campió, i que intentarà repetir títol un any més.

"Des del Torneig d’Històrics volem prendre atenció aquells que treballen i s’esforcen perquè el futbol més modest, disposi de les seves finestres de comunicació i difusió", exposen els organitzadors, que aposten perquè el futbol català tingui una veu dins d'un futbol cada cop més centrat en els clubs de primer nivell.

Serà una edició exigent, amb clubs de Segona B, Tercera i Primera catalana, repartits en quatre grups de tres que es repartiran, en format de triangular la primera plaça del grup. Al Grup 1, l'Horta, el Vilassar i el Sant Andreu pugnaran per un lloc a les semifinals en enfrontaments que es disputaran aquest mateix dilluns 31. L'endemà, l'1 d'agost, al Grup 2 s'enfrontaran entre sí el Júpiter, el Cerdanyola i el Granollers.

La tercera jornada, el 2 d'agost, tindrà com a protagonistes el Martinenc, l'Europa i el Badalona com a representants del grup 3. Tancaran la fase de grups, el Sants, el Castelldefels i el Vilafranca, el rival a batre per haver guanyat el curs passat. Les semifinals es disputaran el 5 d'agost a les 18 h i a les 20 h en partits a 90 minuts, mentre que la final serà el 6 d'agost a les 19 h.

stats