Ciclisme
Esports 19/01/2013

"Vaig demanar al meu fill que deixés de defensar-me davant els seus amics", la segona part de l'entrevista a Armstrong en 10 claus

El ciclista apel·la al perdó dels seus seguidors i diu que vol tornar a competir. Entre llàgrimes explica quan va confessar-ho tot al seu fill Luke

Ara
2 min
Lance Armstrong, en una entrevista del 2003

BarcelonaSi bé la primera part de l'entrevista que Oprah Winfrey va fer a Lance Armstrong va servir perquè el ciclista confessés que es va dopar, la segona ha servit perquè l'esportista demanés perdó i repassés els aspectes que van determinar la seva trajectòria personal i professional: la seva família, el seu caràcter, el càncer, la seva situació econòmica…

Patrocinadors

"En només uns dies vaig perdre 75 milions de dòlars en patrocinadors"

"La trucada més difícil va ser la que em va fer Nike per comunicar-me que no podrien seguir donant-me suport i tampoc a la Fundació Livestrong"

Fundació Livestrong

"La Fundació Livestrong és com el meu sisè fill. Prendre la decisió d'apartar-me'n va ser un gest gran i molt difícil de dur a terme. Era el millor per a la Fundació, però fa mal com l'infern. Aquest ha sigut el moment més difícil de tots"

Penediment

"Em sento profundament penedit. Estic avergonyit, enfonsat. Són coses molt lletges"

"El major delicte és haver traït qui em va donar suport i va creure en mi"

Perdó

"Al marge de saber que haig de demanar perdó personalment a moltes persones [i ha dit els noms d'excompanys, principalment], tinc remordiments i els seguiré tenint en el futur. Aniran a més"

"Vaig perdre el rumb"

Càstig

"Estic pagant el preu de les meves accions i m'ho mereixo"

"Si mereixo tornar a competir? Segurament no serà una resposta gaire popular, però crec que sí. No ara, però crec que sí. M'agradaria que es repensés el meu càstig. Mereixo la sanció, però no la pena de mort i la prohibició de competir"

El seu fill Luke

"Vaig veure el meu fill defensar-me davant els seus amics. 'El que esteu dient sobre el meu pare no és cert', deia. Va ser llavors quan vaig saber que havia de dir-los la veritat"

"Al meu fill Luke [de 13 anys], senzillament, vaig demanar-li que deixés de defensar-me. Vaig demanar-li que els digués que sentia haver fet el que he fet"

Càncer

"No estic bé, però no és el pitjor moment de la meva vida. El pitjor va ser quan em van diagnosticar càncer"

"Sóc optimista per naturalesa i, com la meva mare, mai no miro enrere"

USADA

Oprah: "Estaves intentant pagar a la USADA (l'Agència Antidopatge dels Estats Units)?"

Armstrong: No, això no és cert. Això no és veritat"

La seva exdona, Kristin

Armstrong ha admès que gràcies a Kristin, la seva exdona, va tornar a competir net i sense dopar-se.

"[Quan vaig decidir tornar] Ella em va dir: 'Pots fer-ho amb una condició: que mai tornis a creuar de nou la línia del dopatge'. I li vaig dir que sí, que aquell era el tracte. Mai no hauria traït aquella promesa que vaig fer-li"

Futur

"Vull tornar a competir. No al Tour de França, però hi ha un munt de coses que podria fer si tingués la possibilitat"

stats