06/08/2021

Més perquès que respostes

2 min
Lionel Messi aquest maig

Per què no podíem ni imaginar que podia passar quelcom pitjor aquest estiu que la broma pesada del burofax de l'any passat?

Per què no hi havia ni un sol culer que no donés per feta la renovació de Messi davant de la tranquil·litat que s'expressava contínuament des de l'entitat durant les darreres setmanes?

Per què vint-i-quatre hores després del trist i breu comunicat on es posa punt final a l'etapa del jugador més important esportivament de la història del club encara no hem sentit el mateix implicat?

Per què els jugadors del primer equip estan tardant tant a dir res quan al món de les xarxes socials dels futbolistes impera la immediatesa i la gestió contracomunicativa dels mitjans tradicionals i la demostració més exagerada és el mateix Tebas, president de La Liga, que piula interpel·lant el president del Barça en plena roda de premsa?

Per què va arribar ahir l'entorn de Messi a una reunió pensant que signaria un contracte que s'havia estat negociant durant un llarg període de temps i que tenia un encaix salarial pràcticament impossible en els límits econòmics establerts per La Liga sense saber-ho?

Per què si aquest encaix depenia de la rebaixa de salaris o baixa de jugadors de la plantilla no s'ha fet o no ha estat possible fer-la tenint tot el temps que s'ha tingut?

Per què ha estat nul·la la capacitat negociadora dels nous i flamants executius davant les elits del vestidor?

Per què és suficient una roda de premsa amb un president que comunicativament sempre s'expressa clarament, però sense la concreció en donar i explicar amb xifres i dades com es volia executar l'operació?

Per què podem pensar que hi ha influït l'alineació de Barça i Madrid amb el malaguanyat, per ara, projecte de la Superlliga i en contra del fons CVC en tot aquest cas?

Per què Kun Agüero està al Barça si havíem d'acabar així? Per què sembla poc creïble un escenari d'increments d'ingressos de patrocini i marxandatge a curt termini sense Leo i, per tant, que la situació esportiva i econòmica pugui millorar?

Per què, tot i el que ens han explicat, no ens ho acabem de creure? Per què no som capaços d'imaginar-nos un Barça sense Leo?

Per què encara volem pensar que tot és un joc per generar reaccions en cadena dins i fora que canviïn la situació de desconcert i incredulitat que impera al món culer?

Solament hi ha dues preguntes que tenen resposta clara i coneguda. Per què tots volem que sigui un mal somni d'estiu? Perquè Messi ha portat al Barça, esportivament, fins a límits que no podíem ni somniar. Per què el Barça és més que un club? Cada soci, cada culer, té la seva pròpia resposta.

stats