ESPORTS
Esports 30/05/2012

La regatista Anna Corbella i la soprano Montserrat Caballé, premiades per l'Associació Sport Cultura Barcelona

Els guardons han sigut lliurats aquest dimecres a l'antiga fàbrica de Cerveses Damm de Barcelona

Ara
2 min
Caballé i Corbella, premiades / DANIEL LOEWE

BarcelonaEls VII Premis de Sport Cultura Barcelona 2011 han recaigut en Anna Corbella (Premi Sport Cultura a l'esport) i en Montserrat Caballé (Premi Sport Cultura a la cultura).

El Premi Sport Cultura Barcelona a la cultura ha sigut atorgat en aquesta setena edició a Montserrat Caballé, en reconeixement a la seva carrera professional en el món de l'òpera. Aquest any ha celebrat els cinquanta anys des que va pujar per primera vegada a l'escenari del Gran Teatre de Liceu, el 1953. Ha protagonitzat òperes com 'La Traviata', 'Salomé', 'Isabel I', 'Turandot', 'La Favorita', 'Adriana Lecouvreur', 'La Serva Padrona', 'Cosi fan tutte', 'Lucrècia Borja', 'Norma' i 'Aïda', entre altres. Reconeguda mundialment per la seva majestuosa veu, ha rebut premis com la Medalla d'Or de la Generalitat de Catalunya, la Medalla d'Or al Mèrit de Belles Arts i la Medalla d'Or de Madrid, entre d'altres.

El Premi Sport Cultura Barcelona a l'esport ha sigut en l'actual edició per a la regatista Anna Corbella. La seva carrera com a regatista es va iniciar el 2001, quan es va presentar a la regata Mare Nostrum. Són molts els triomfs que acumula en la seva curta carrera: el 2009 va ser la primera dona espanyola que va realitzar una regata transoceànica en solitari (Transat 6,50); va acabar en 6è lloc en la II Edició de la Barcelona World Race: la volta al món "a dos", sense escales, i pels 3 caps, juntament amb la seva companya, la britànica Dee Caffari, però a més van ser el primer equip femení a finalitzar la cursa. L'agost del 2011 va finalitzar vuitena amb l'equip Gaes a la Copa del Rei de vela.

Els guardons han sigut lliurats aquest dimecres a l'antiga fàbrica de Cerveses Damm de Barcelona. L'acte ha comptat amb la presència d'Ivan Tibau, secretari general d'esports de la Generalitat de Catalunya, i Maite Fandos, tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Barcelona, que, juntament amb Manuel Carreras Fisas, president de l'Associació Sport Cultura Barcelona, han sigut els responsables de la clausura d'aquesta setena edició dels premis.

stats