Curses de Muntanya

"Selva, bosc i terreny d'alta muntanya", Kilian Jornet, sense rival a l'Annapurna Trail Marathon

El català s'ha imposat a l'italià Davide Magnini i el noruec Stian Angermund-Vik

Kilian Jornet va guanyar l’Annapurna Trail Marathon, la prova final del circuit de les Golden Trail World Series, que es va disputar al Nepal. El català va necessitar 4 hores, 46 minuts i 5 segons per completar el recorregut de 42 quilòmetres i 3.560 metres de desnivell positiu. El podi el van completar l’italià Davide Magnini (4:59:59) i el noruec Stian Angermund-Vik (5:08:18).

“Gran dia a la final de les Golden Trail Series a l’Annapurna. Una cursa increïblement maca amb selva, bosc i terreny d’alta muntanya. Les sensacions han sigut bones i he aconseguit guanyar”, va resumir Jornet, que ja havia guanyat les tres curses que havia escollit de les Golden Trail Series (Zegama Aizkorri, Sierre Zinal i Pikes Peak), fet que li va permetre disputar la prova final, que va començar a Pokhara, la ciutat nepalí des de la qual parteixen les expedicions a l’Annapurna.

Després de renunciar a l’Everest

El català va renunciar fa unes setmanes a fer el cim de l’Everest per les condicions meteorològiques. “Els últims dies vaig poder fer un intent lleuger fins a uns 8.300 metres en una variant del recorregut polonès dels 80 a l’Everest, però vaig tornar enrere per les condicions d’allaus. Tot i que no vaig fer cap cim, l’experiència d’una expedició molt lleugera i estar sol a la muntanya va ser molt interessant i potent. Vaig tornar amb moltes idees i motivació per al futur”, va explicar.