CURSES DE MUNTANYA
Esports 28/03/2013

Kilian Jornet descobreix l'Himàlaia i experimenta com el seu cos reacciona a l'altitud

Kilian Jornet ha passat unes setmanes al Nepal coneixent la zona de Langtang, al nord de Kàtmandu, i iniciant-se a l'aclimatació en altitud que li servirà per a propers projectes

Ara
1 min

BarcelonaKilian Jornet ha passat unes setmanes al Nepal explorant la serralada de l'Himàlaia, concretament a la zona de Langtang. Aquest viatge es va iniciar amb l'objectiu d'adquirir experiència en altitud i també per descobrir un nou país, una nova cultura i unes muntanyes diferents. L'atleta de la Cerdanya ha valorat positivament l'experiència, que ha compartit amb els alpinistes Jordi Tosas i Jordi Corominas.

Kilian ha pogut per primera vegada descobrir l'Himàlaia i experimentar com el seu cos reacciona a l'altitud. "L'altitud és complicada però ens hem aclimatat bé. Es nota que el cos no va a la mateixa velocitat i que cal anar més tranquil. És important fer-ho bé; anar pujant a poc a poc, dormir i descansar. Notes com el teu cos va molt lent, i no tens el ritme habitual, però tot i així podíem fer llargues jornades de 16-17 hores seguides amb desnivells importants".

"Era la primera vegada que visitava el Nepal i han estat uns dies de descoberta d'unes muntanyes que sempre han cridat l'atenció dels alpinistes, no només per l'altura sinó també perquè són zones molt poc explorades", explica Jornet, que afegeix: "Ha estat un viatge molt especial, molt lleuger. Portava només una motxilla de 10 kg i hem vist que en molt poc temps es poden fer coses molt interessants. N'he après molt durant aquests dies, són muntanyes molt especials que cal conèixer bé i estic segur que l'experiència em servirà molt per a projectes futurs".

Ara, Kilian Jornet començarà a preparar-se per encarar la recta final de la temporada d'hivern, amb la Copa del Món que se celebrarà a Tromso, Noruega, el 14 d'abril.

stats