Barcelona World Race

Ha estat un dels quatre vaixells que no han realitzat cap parada tècnica

El 'Mapfre' d'Iker Martínez i Xabi Fernández finalitza en la segona posició la Barcelona World Race

L''IMOCA Open 60 Mapfre' d'Iker Martínez i Xabi Fernández ha aconseguit la segona posició de la Barcelona World Race en creuar la línia de meta a les 11 hores, 17 minuts i 35 segons

L' IMOCA Open 60 Mapfre d'Iker Martínez i Xabi Fernández ha aconseguit la segona posició de la Barcelona World Race en creuar la línia de meta a les 11 hores, 17 minuts i 35 segons d'aquest matí, després d'invertir 94 dies, 21 hores, 17 minuts i 35 segons a cobrir les 25.200 milles (46.695 Km) del recorregut de la prova.

D'aquesta manera, el Mapfre ha aconseguit el millor resultat d'una embarcació espanyola en la història de la vela transoceànica de tornada al món, superant la tercera posició del W60 Galícia 93 Pescanova de Javier de la Gandara en la Withbread 1993-94 (Volta al Món per equips i per etapes) i el tercer lloc del Telefónica Blau, amb Iker i Xabi en la tripulació, en la Volvo Ocean Race 2008-2009 (Volta al Món per equips i per etapes).

A més, el Mapfre ha estat un dels quatre vaixells, juntament amb el Renault ZE, el Gaes i el Neutrogena, que no han realitzat cap parada tècnica durant el recorregut.

Una altra de les fites positives dels campions olímpics i mundials de la classe 49a ha estat la seva victòria en l'anomenat Trofeu del Pacífic, després d'haver estat el vaixell més ràpid en el recorregut que uneix l'estret de Cook (Nova Zelanda) i el mític Cap d'Hornos (Xile), que van creuar el 3 de març. En total, una mica més de 4.500 milles (7.242 quilòmetres), que van recórrer en 12 dies, vuit hores i 20 minuts.