Marató de Barcelona

"Em dic Miquel Pucurull, tinc 75 anys i correré la Marató de Barcelona per combatre la diabetis infantil"

Un atleta jubilat intentarà completar aquest diumenge els 42 quilòmetres i 195 metres

"Em dic Miquel Pucurull, tinc 75 anys i correré la Marató de Barcelona del 16 de març de 2014 desprès de recaptar fons per a la investigació sobre la diabetis infantil que fa l'Hospital de Sant Joan de Déu". Així comença el blog d'un atleta jubilat que aquest diumenge intentarà completar els 42 quilòmetres i 195 metres de la Zurich Marató de Barcelona.

"És colpidor saber que els infants que la pateixen estan condemnats, fins que no s’hi arribi, a l’esclavitud de l’agulla que els manté en vida, i a haver de controlar acuradament el que mengen i l’exercici que fan. La recerca requereix molts diners. Per això, voldria demanar-te la teva col·laboració", diu Miquel Pucurull.

"Aquesta forma de córrer per alguna causa és molt freqüent a les maratons de l'estranger, on li diuen 'Run for Charity'. Aquí, no. Tenim moltes curses solidàries, on una petita part del cost del dorsal va a parar a algun lloc, però no és el mateix. Ens inscrivim i gairebé mai sabem on ajudem. El que vull fer m'involucra personalment en un projecte, i també, en certa manera, a qui demano que col·labori", explica Miquel Pucurull.

Miquel Pucurull, que ha diputat 43 maratons i va ser el protagonista d'un reportatge de l'ARA, ha recaptat gairebé 12.000 euros. "Segurament, el fet que sigui per a una institució com l'Hospital de Sant Joan de Déu és la clau per a que es facin contribucions, perquè la gent sap que, amb les retallades, la investigació clínica està molt afectada", diu l'atleta jubilat. L'objectiu era arribar als 2.000 euros.

Pucurull començarà la cursa a les 8.55 hores i espera creuar la línia de meta a les 14.25 hores.

Més continguts de