ALPINISME

Òscar Cadiach ja ha començat l'atac definitiu al Broad Peak

L'alpinista pot convertir-se el cap de setmana en el primer català que corona els catorze vuitmils

Òscar Cadiach ha començat l'atac definitiu al Broad Peak (8.047 m), l'últim cim que li queda per completar els catorze vuitmils i convertir-se en el primer alpinista català que culmina aquesta fita.

En declaracions del mateix  Cadiach al programa 'Pont de Mahoma', de Tarragona Ràdio, l'alpinista ha comentat que  aquest dijous pugen fins al camp 2, situat a 6.200 metres, i que la intenció és enllaçar l'endemà –la nit de dijous a divendres– fins als 7.000 metres del camp 3. Un cop allà, i sempre que les condicions meteorològiques siguin favorables, instal·larà un camp 4 entre els 7.500 i 7.700 metres, i llavors faria l'atac definitiu.

Cadiach ha iniciat l'atac la matinada d'aquest dijous després d'endarrerir un dia la sortida, que havia previst inicialment per al dimecres. D'aquesta manera, confia a arribar el cim "el dissabte, en primera instància, o el diumenge, com a segona opció". A banda de la meteorologia, el gran dubte per a l'expedició de Cadiach és l'estat de la neu, que condicionarà els terminis de l'ascensió.

Ferran Latorre ataca el Nanga Parbat

L'altre nom propi de l'alpinisme català és el de Ferran Latorre, que acompanyat del francès Hélias Millerioux i del búlgar Boyan Petrov ha iniciat un nou atac al cim del Nanga Parbat, aquesta vegada per la ruta convencional, la Kinshofer.

Segons ha informat l'equip de premsa de Latorre, l'expedició ha arribat ja al camp 2, situat a 6.000 d’altitud, i espera "aprofitar la finestra de bon temps prevista fins al 24 de juliol" per completar el cim.

Latorre té 12 vuitmils al seu palmarès i aspira a completar aquest cap de setmana el seu tretzè –li quedaria només l' Everest, que té previst atacar el 2017–. El Nanga Parbat és la novena muntanya més alta del món, amb 8.126 metres.

L'expedició de Latorre es pot seguir en temps real a través d'aquest enllaç.