Publicitat
Publicitat

La demanda de Lance Armstrong contra l'Agència Antidopatge dels EUA és rebutjada

El jutge de Texas que s'ocupa del cas ha descartat la demanda de l'exciclista per defectes formals

Un jutge federal de Texas ha rebutjat per defecte de forma la demanda presentada aquest dilluns per l'exciclista Lance Armstrong contra l'Agència Antidopatge dels Estats Units (USADA), segons fonts del tribunal d'Austin. El jutge ha pres la decisió en considerar que la demanda no complia amb els estàndards tècnics exigits i ha resolt acceptar-la a tràmit.

Els advocats d'Armstrong van presentar una demanda de 80 pàgines per aturar el procés contra l'exciclista iniciat per la USADA el mes passat, ja que, segons els lletrats, l'agència no té competència en aquest cas
i no compleix el dret constitucional de defensa efectiva. El jutge va declarar que la denúncia era més un al·legat a favor d'Armstrong que un document que presentés amb claredat els arguments legals de la seva demanda, però li va concedir 20 dies per a tornar a tramitar-la.

Lance Armstrong, set vegades guanyador del Tour de França, va anunciar aquest dilluns que demandava a la USADA per frenar el procés iniciat contra ell per un suposat ús de substàncies il·legals de manera sistemàtica durant anys. En un comunicat a la seva pàgina web, l'esportista va declarar que el procés violava el dret a un judici just.

L'acusació formal de la USADA contra l'heptacampió del Tour sosté que Armstrong i alguns dels seus associats van mantenir un sistema de dopatge sistemàtic des de 1999 fins a 2005.
L'Agència Antidopatge assegura que almenys deu companys i associats d'Armstrong poden testificar en contra seu i que hi ha proves de sang des de 2009 a 2010 que són "totalment consistents" amb mostres de dopatge. E ntre els acusats es troben els metges espanyols Pedro Celaya Lezema i Luis García del Moral, així com l'entrenador Pepe Martí, l'assistent mèdic italià Michele Ferrari i el director esportiu belga Johan Bruyneel.

Històries de superació esportiva

Més continguts de

Històries de superació esportiva
PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT