Giro d'Itàlia
Esports 18/05/2012

Cavendish demostra que és el millor esprintador del món abans de l'alta muntanya del Giro d'Itàlia

El campió del món aconsegueix la seva tercera victòria a l'esprint abans del cap de setmana, amb arribades en altura a Cervinia i Pian dei Resinelli

Albert Rabadan
1 min
Joaquim 'Purito' Rodríguez

BarcelonaMark Cavendish (Sky) ha sumat la seva tercera victòria d'etapa al Giro d'Itàlia. L'esprintador britànic ha superat Alexandr Kristoff i Mark Renshaw a l'arribada de Cervere, l'etapa més curta de l'edició de la gran volta italiana, en què ha hagut de demostrar la seva força llançant l'atac en els darrers metres des de darrere.

El català Joan Antoni Flecha ha fet un gran treball per col·locar el 'treno' de Sky al capdavant del pilot abans d'entrar a l'últim quilòmetre, però la superioritat dels ciclistes d'Orica-GreenEdge ha deixat sense espai els llançadors de Cavendish, Kennaugh i Geraint Thomas, fet que ha obligat al campió del món a remuntar.

Amb aquesta etapa s'ha acabat la calma al Giro, i és que al cap de setmana es veuran dues grans arribades en altura, Cervinia i Pian dei Resinelli, amb grans ports previs, a diferència del cap de setmana passat. Després del dia de descans del dilluns arribarà el tram decisiu de la cursa, en què Purito Rodríguez es manté líder.

Giro d'Itàlia, tretzena etapa (Savone-Cervere, 121 km):

1r Mark Cavendish (Sky) 3 h 02' 07"

2n Alexandr Kristoff (Katiuixa) m.t.

3r Mark Renshaw (Rabobank) m.t.

4t Sacha Modolo (Colnago-CSF) m.t.

5è Elia Favilli (Farnese Vini) m.t.

Classificació general provisional:

1r Joaquim Rodríguez (Katiuixa) 54 h 21' 15"

2n Ryder Hesjedal (Garmin-Barracuda) a 17"

3r Sandy Casar (FDJ) a 26"

4t Paolo Tiralongo (Astana) a 32"

5è Ivan Santaromita (BMC) a 49"

(...) 52è Joan Antoni Flecha (Sky) a 11'47"

106è Alberto Losada (Katiuixa) a 53'36"

stats