Ciclisme
Esports 01/12/2012

López Cerrón, qui va comprar el bistec a Contador, nou president de la Federació Espanyola de Ciclisme

L'excorredor, que el 2010 va comprar la carn contaminada amb clembuterol –per la que va ser sancionat Contador– s'ha imposat a Francisco Antequera per 63 vots a 52

Ara
1 min

BarcelonaJosé Luis López Cerrón s'ha convertit aquest dissabte en el nou president de la Federació Espanyola de Ciclisme (RFEC) després d'imposar-se a Francisco Antequera –l'altre candidat– per 63 vots a 52.

López Cerrón (Valladolid, 1956) va ser ciclista professional entre el 1979 i 1985. Posteriorment va ser el director esportiu de l'equip Banesto i actualment és l'organitzador de la Volta a Castella i Lleó.

Tanmateix, el seu nom es va fer famós el 2010, ja que va ser ell qui va comprar el bistec que es va menjar Alberto Contador, i que suposadament estava contaminat amb clembuterol. Una substància prohibida i que va provocar la suspensió de dos anys per dopatge per al corredor de Pinto.

Segons va explicar López Cerrón, va comprar la carn a Irun quan anava de camí a Pau (França) per "fer un favor" al seu "amic", el cuiner de l'equip Astana, Paco Olalla, equip que aleshores era el de Contador.

Aquell bistec és el que, suposadament, contenia els 50 picograms de clembuterol que van trobar-li a Contador en un control antidopatge. Posteriorment, el ciclista seria desposseït del Tour del 2010 i també del Giro del 2011.

stats