Ciclisme
Esports 14/07/2013

Froome deixa el Tour gairebé sentenciat amb una nova exhibició al Ventoux

Només el colombià Nairo Quintana (Movistar) s'apropa al nivell del britànic al gegant de la Provença. El Purito signa seva millor etapa, quart, i escala dos llocs a la general

Albert Rabadan
2 min

BarcelonaChris Froome (Sky), el líder del Tour de França, ha tornat a demostrar la seva superioritat en les arribades en altura aquest diumenge guanyant en solitari al Mont Ventoux. El britànic, que deixa gairebé sentenciada la general, ha tingut en el colombià Nairo Quitana el seu rival més proper.

L'etapa s'ha rodat a un ritme excepcionalment alt, en primer lloc per l'intent de l'equip Europcar de col·locar a Pierre Rolland, el líder de la classificació de la muntanya, a l'escapada, i posteriorment per l'intent de Movistar d'endurir la cursa. De fet, ha estat Quitana el primer favorit en atacar un cop arribats al Ventoux, a més de 12 km per la meta.

Quintana s'ha escapat amb el navarrès Mikel Nieve (Euskaltel), amb qui ha aconseguit gairebé un minut de diferència mentre l'equip Sky començava a tensar el ritme pel darrere. Com el dia d'Ax 3 Domaines, ha estat Richie Porte l'encarregat de fer el canvi de ritme definitiu, que només han pogut seguir el mateix Froome i un Alberto Contador que ha anat de més a menys.

Finalment, a 7 km per meta, el líder s'ha decidit a atacar en primera persona per arribar a l'alçada d'un Quintana que ha resistit a un parell de canvis de ritme de Froome, fins que aquest l'ha aconseguit deixar a poc més d'un quilòmetre per l'arribada.

Justament una distància semblant és la que ha escollit el català Joaquim Rodríguez (Katiuixa) fer un atac en el grup perseguidor en el que estava, que li ha servit per esgarrapar uns segons i pujar al vuitè lloc de la general. El primer lloc sembla sentenciat, però els Alps encara tindran molt a dir.

Tour de França, quinzena etapa:

1r Chris Froome (Sky) 5h 48' 45

2n Nairo Quintana (Movistar) a 29"

3r Mikel Nieve (Euskaltel) a 1' 23"

4t Joaquim Rodríguez (Katiuixa) a 1' 23"

5è Roman Kreuziger (Saxo-Tinkoff) a 1' 40"

Tour de França, classificació general provisional:

1r Chris Froome (Sky) 61h 11' 43"

2n Bauke Mollema (Belkin) a 4' 14"

3r Alberto Contador (Saxo-Tinkoff) a 4' 25"

4t Roman Kreuziger (Saxo-Tinkoff) a 4' 28"

5è Laurens Ten Dam (Belkin) a 4' 54"

[...] 8è Joaquim Rodríguez (Katiuixa) 7' 11"

stats