Ciclisme
Esports 06/05/2013

Luca Paolini guanya la batallada tercera etapa del Giro d'Itàlia i és nou líder

Hesjedal sorprèn encentant la batalla entre els favorits amb diversos atacs en un port de tercera que seleccionen la cursa. Ell i Evans retallen segons a Wiggins amb bonificacions

Albert Rabadan
2 min

BarcelonaLuca Paolini (Katiuixa) és el nou líder del Giro d'Itàlia després d'una jornada de bojos que li ha permès arribar en solitari a la meta de Marina di Ascea. Gràcies als 20 segons de bonificació i la debilitat de Salvatore Puccio ha pogut prendre la 'maglia rosa' en l'edició del seu debut, tot i tenir 36 anys.

Al peu del segon dels dos ports de la jornada, Sella di Catona (tercera categoria, coronat a uns 20 km de l'arribada), l'equip Garmin-Sharp ha preparat el seu moviment per començar a posar nerviós a Bradley Wiggins i el seu equip. Els joves Navardauskas i Stetina han tensat el grup abans de les primeres rampes, i Hesjedal ha atacat en solitari fins a ser atrapat a 23 km per la línea de meta.

El grup dels favorits ha arribat a estar reduït a 8 homes, però passat el factor sorpresa de l'atac del defensor del títol, els grans equips s'han regrupat i l'Astana de Vincenzo Nibali ha pres el control de la pujada. El moviment decisiu en el descens ha acabat sent el de Paolini, que ha marxat a 6 km de meta i ningú l'ha pogut atrapar.

El grup perseguidor ha arribat encapçalat per Cadel Evans (BMC) i el mateix Hesjedal, que d'aquesta manera prenen uns valuosos segons que els apropen a la classificació general al favorit Bradley Wiggins, que ara mateix és segon a tan sols 17 segons de Paolini gràcies a l'avantatge aconseguit a la contrarellotge per equips.

Giro d'Itàlia, tercera etapa:

1r Luca Paolini (Katiuixa) 5h 43' 50”

2n Cadel Evans (BMC) a 16”

3r Ryder Hesjedal (Garmin-Sharp) a 16”

4t Mauro Santambrogio (Vini Fantini) a 16”

5è Samuel Sánchez (Euskaltel) a 16”

Classificació general provisional:

1r Luca Paolini (Katiuixa)

2n BradleyWiggins (Sky) a 17”

3r Rigoberto Urán (Sky) a 17”

4t Beñat Intxausti (Movistar) a 26”

5è Vincenzo Nibali (Astana) a 31”

stats