Ciclisme
Esports 19/07/2013

Rui Costa guanya amb contundència la seva segona etapa al Tour

Entre els favorits no hi ha hagut atacs fins a l'últim port de l'etapa, la Croix Fry, així que el podi es decidirà demà a l'arribada en altura a Annecy-Semnoz

Albert Rabadan
1 min
Rui Alberto Costa celebra la victòria a la 19a etapa

BarcelonaRui Costa (Movistar) ha guanyat la seva segona etapa del Tour de França a la segona etapa alpina, acabada a Le Grand-Bornard. El portuguès, que ja havia guanyat a Gap, ha tornat a rematar una escapada en un dia de muntanya.

Costa formava part del grup de més de vint ciclistes (juntament amb homes tan destacats com Mikel Nieve, Dani Navarro, Robert Gesink i Andreas Klöden) que s'havien escapat i perseguien el francès Pierre Rolland (Europcar), que havia marxat en solitari quan faltaven tres dels cinc ports del dia: Glandon, Madaleine, Tamié, l'Épine, la Croix Fry.

Rolland, totalment buit, ha sigut atrapat quan Costa atacava ja a l'últim port, i ha acabat cedint més de vuit minuts. El ciclista portuguès, vencedor de les dues últimes Voltes a Suïssa, ha tornat a demostrar una increïble superioritat física.

També a la Croix Fry, sota una forta pluja, han arribat els únics atacs del dia entre els favorits. Els moviments d'Alejandro Valverde i Joaquim Rodríguez han seleccionat el grup abans de coronar, però s'han reagrupat en el descens i no hi ha hagut diferències. Tot apunta que el podi es decidirà aquest dissabte, a l'arribada en altura a Annecy-Semnoz.

Tour de França, dinovena etapa (Bourg-d'Oisans – Le Grand-Bornard, 204,5 km):

1r Rui Costa (Movistar) 5h 59' 01"

2n Andreas Klöden (RadioShack) a 48"

3r Jan Bakelants (RadioShack) a 1'44"

4t Alexandre Geniez (FDJ) a 1'52"

5è Dani Navarro (Cofidis) a 1'55"

(...) 21è Joaquim Rodríguez (Katiuixa) a 8'40"

Tour de França, classificació general provisional:

1r Chris Froome (Sky) 77h 10' 00"

2n Alberto Contador (Saxo-Tinkoff) a 5'11"

3r Nairo Quintana (Movistar) a 5'32"

4t Roman Kreuziger (Saxo-Tinkoff) a 5'44"

5è Joaquim Rodríguez (Katiuixa) a 5'58"

stats