Ciclisme - La Vuelta

Thibaut Pinot s’endú l’etapa dels llacs de Covadonga

Simon Yates es manté com a líder

Thibaut Pinot (Groupama FDJ) es va imposar en la quinzena etapa de la Vuelta a Espanya, disputada entre Ribera de Arriba i els llacs de Covadonga, de 178,2 quilòmetres. El francès, que va atacar de lluny, es va presentar a la meta tot sol, amb un temps de 5 hores, 1 minut i 49 segons, seguit a 27 segons pel colombià Miguel Ángel López (Astana) i per Simon Yates, a 29. El britànic continua amb el mallot vermell, Alejandro Valverde és segon a 26 segons i Nairo Quintana tercer a 33.

Valverde va assegurar al final de l’etapa que a l’última pujada va intentar estirar el seu company Nairo Quintana, “però també per no perdre temps” en la classificació general. Valverde, quart en l’etapa i segon a la general, creu que “el rival més fort” per a ell i el seu equip “s’està veient que és Simon Yates”, encara que també va voler destacar el mallorquí Enric Mas.

Respecte al que queda de cursa, Valverde creu que el més immediat, la crono plana de 32 quilòmetres a Cantàbria entre Santillana del Mar i Torrelavega no s’ajusta del tot malament amb les seves característiques, encara que no vol obsessionar-se amb el que hi pugui fer. “Últimament estic fent bones cronos i aquesta no em va malament del tot, però vull anar dia a dia, sense obsessionar-m'hi”, va apuntar.

Mas es va congratular ahir d’haver quedat entre els millors de la general, tot i que també va lamentar no haver pogut lluitar per la victòria. “Fa uns anys els veia a la tele i ara estic lluitant amb ells. Quan ha arrencat Pinot i he vist que els altres no l’empaitaven he pensat que em quedava sense opcions de victòria”, va explicar. El mallorquí és sisè a la classificació general.

Jornada de descans

Avui els ciclistes de la Vuelta tindran la segona jornada de descans, abans d’obrir la setmana decisiva que resoldrà el guanyador final.