CICLISME
Esports 17/01/2013

El Tour de França 2014 començarà a Leeds per celebrar l'èxit del ciclisme britànic

El pilot del Tour disputarà tres jornades en terres britàniques, l'última, a Londres

Efe
2 min
Christian Prudhomme, director del Tour de França / THOMAS SAMSON / AFP PHOTO

ParísEl Tour de França 2014 començarà a la ciutat britànica de Leeds, al nord d'Anglaterra, perquè els organitzadors de la cursa han volgut retre homenatge a l'èxit del ciclisme britànic en els últims anys, segons han desvelat aquest dijous en la presentació de les primeres etapes. El pilot del Tour disputarà tres jornades en terres britàniques, l'última, a Londres, des d'on emprendran el rumb cap al continent, segons ha assegurat el director de la prova, Christian Prudhomme.

La victòria de Bradley Wiggins l'any passat, la primera d'un britànic a la ronda francesa, ha estat l'element clau perquè el Tour decidís sortir des d'Anglaterra. "És una manera d'homenatjar l'èxit del ciclisme anglès, però també el gran suport popular que el Tour va tenir el 2007, quan va sortir de Londres", ha explicat Prudhomme.

Com en l'edició d'aquest any, el Tour del 2014 començarà sense pròleg, i la primera etapa, amb sortida a Leeds el 5 de juliol, tindrà la meta a la ciutat de Harrogate, després de recórrer 190 quilòmetres. Sense gaires dificultats muntanyoses, l'etapa estarà destinada a l'esprint, que tindrà lloc a la ciutat on resideix la família de Mark Cavendish, el ciclista de l'illa de Man que ha sumat 23 triomfs en arribades agrupades al Tour de França. "Quin millor homenatge es podia fer al ciclista més veloç del moment?", ha indicat Prudhomme.

L'endemà, els organitzadors aprofitaran l'accidentat terreny de Yorkshire per proposar una etapa accidentada amb sis dificultats muntanyenques en els últims 60 quilòmetres, amb percentatges superiors al 14%. Entre York i Sheffield, amb 200 quilòmetres, els ciclistes pujaran alguns dels ports més durs que hi ha a l'illa britànica, i l'última dificultat muntanyosa estarà a cinc quilòmetres de l'arribada. "És una etapa digna de la Lieja-Bastogne-Lieja", ha dit Prudhomme, que no ha descartat que, ja des de llavors, comencin les hostilitats entre els favorits.

La tercera etapa anglesa unirà Cambridge amb Londres, amb 170 quilòmetres i el retorn a la calma plana, amb una arribada a la capital a l'esprint amb què els organitzadors volen reeditar l'èxit popular obtingut el 2007.

stats