CICLISME
Esports 09/05/2011

Ángel Vicioso defineix l'escapada de Rapallo

El ciclista espanyol Ángel Vicioso (Androni Giocatolli) ha estat el més hàbil en un dia trist a Rapallo, mentre David Millar aconseguia la maglia rosa

Albert Rabadan
1 min
Ángel Vicioso celebra la victòria en la tercera etapa del Giro.

BarcelonaLa cota de Maddona della Graze (2,6km gairebé al 7% de pendent mitjana) ha estat determinant en el final de la tercera etapa del Giro d'Itàlia 2011, que finalment està de dol per la mort de Wouter Weylandt per una caiguda al descens del port anterior, el Passo del Bocco.

Després d'un seguit d'atacs, un grup de quatre homes ha aconseguit coronar amb uns 15 segons d'avantatge, i davant la indecisió del pilot, els espanyols Dani Moreno (Katiuixa), Pablo Lastras (Movistar) i Ángel Vicioso (Androni) han aconseguit suficient marge per disputar-se el triomf mentre veien com el britànic David Millar s'unia al grup on també hi anava el seu company d'equip, Christophe Le Mével.

El francès s'ha sacrifcat per Millar, però Vicioso ha aprofitat la seva rapidesa i el seu moment de forma demostrat amb la victòria al GP Industria de Larciano. El temps cedit pel líder Mark Cavendish a les rampes del port ha afavorit un canvi de "maglia rosa",

No s'ha celebrat la cerimònia de podi ni ha sonat música a la meta de Rapallo, al saber-se que Wouter Weylandt continuava intentant ser reanimat.

Giro d'Itàlia, tercera etapa (Reggio Emilia-Rapallo, 173km):

1r Ángel Vicioso (Androni Giocattoli) 3h57'38", 2n David Millar (Garmin-Cérvelo) m.t., 3r Pablo Lastras (Movistar) m.t., 4t Daniel Moreno (Katiuixa) m.t., 5è Christophe Le Mével (Garmin-Cérvelo) m.t. (...) 29è Joaquim Rodríguez (Katiuixa) a 21", 118è Josep Jufré (Astana) a 1'14", 154è Alberto Losada (Katiuixa) a 3'20"

Classificació general provisional:

1r David Millar (Garmin-Cérvelo) 10h04'29", 2n Ángel Vicioso (Androni Giocattoli) a 7", 3r Kanstantsin Siutsou (HTC-Highroad) a 9", 4t Craig Lewis (HTC-Highroad) a 9", 5è Marco Pinotti (HTC-Highroad) a 9" (...) 84è Joaquim Rodríguez (Katiuixa) a 1'13", 105è Josep Jufré (Astana) a 1'52", 171è Albero Losada (Katiuixa) a 6' 42"

stats