EHF CHAMPIONS
Esports 15/11/2014

El Barça brilla i es venja del Flensburg (33-37)

Els de Xavi Pascual han guanyat a domicili el conjunt alemany, l'equip que els va eliminar de la passada Champions

Gonzalo Romero
4 min
Karabatic davant el Flensburg / EFE

BarcelonaGran partit, el millor dels rivals, i enorme victòria. El Barça, sis mesos després, ha guanyat el Flensburg (33-37), vigent campió d'Europa, i s'ha venjat de la derrota que va patir a mans dels de Vranjes en les semifinals de la passada edició de la Champions.

Amb cap, sense posar-se nerviós, i gestionant perfectament els esforços, l'equip de Xavi Pascual ha sabut sumar dos punts vitals en la competició europea, que el permet seguir líders del seu grup. El paper del tècnic, precisament, ha sigut decisiu en aquest partit, ja que ha sabut llegir el matx i respondre al joc alemany, dur i lleugerament pobre en atac.

La primera gran decisió de Pascual ha sigut repetir el set inicial pel que va apostar contra el Naturhouse una setmana enrere. Karabatic-Entrerríos-Lazarov, que sembla que són la primera opció en la primera línia blaugrana d'aquesta temporada, han quallat un gran partit. Rutenka, totalment recuperat de la seva lesió, ha tornat a veure gran part del matx des de la banqueta.

Eggert, duresa defensiva i gols ràpids

Pilota en joc. Aturada de Saric, una altre d'Anderson. Gol de Hein i la resposta de Lazarov des dels 10 metres en la següent jugada. L'inici del partit ha sigut trepidant, el millor reflex del que ha estat aquest xoc de trens entre el vigent campió d'Europa i l'etern candidat al títol continental.

La permissivitat de la parella arbitral, Krstic i Ljubic, una de les més veteranes del circuit, ha provocat que la defensa local fos molt dura. La duresa i solidesa davant la seva porteria del Flensburg, no s'ha traduït en un joc ofensiu amb criteri. Tot i la seva bona primera part, el conjunt de Vranjes ha estat poc precís en atac. Sense el seu central titular Gottfridsson, lesionat de gravetat mesos enrere, els alemanys han apostat pel joc amb els extrems i han explotat la seva capacitat d'aconseguir gols de contraatac.

Això ha permès que la màgia d'Eggert fos una de les seves millors armes per bombardejar la porteria que aquest dissabte ha defensat Saric. El privilegiat canell esquerre del danès ha sigut un dels grans protagonistes del partit, emocionant, dur. Dues rosques –estèticament immillorables– i una bombejada vaselina han sigut els primers tres llançaments de l'extrem. Sense posar-se nerviós.

Els blaugranes han plantat cara al joc local gràcies a l'encert de Víctor Tomás (4 gols en els primers 15 minuts) i amb senzills canvis de posició sense pilota entre la seva primera línia. Entrerríos, després de passar la pilota a Lazarov, s'enfonsa a la banda esquerra i Karabatic, en carrera, rep la pilota davant el tercer defensiu alemany. Una fórmula i efectiva, que ha permès a Lazarov portar la responsabilitat ofensiva del Barça (7 gols en el primer temps).

Les coses, però, no han sortit tant bé en defensa, massa tova per un partit de Lliga de Campions. Viran Morros, un dels especialistes del conjunt de Pascual en aquesta faceta del joc, no ha sigut capaç d'aturar els primeres línies alemanys en tot el partit. L'internacional espanyol, molt dur amb els braços però molt lent de cames, ha necessitat l'ajuda defensiva de Tomás per aturar Mogensen, superior.

La seva actuació i la d'Andersson, han evitat que els blaugranes aconseguissin una valuosa renda de gols. El veterà porter ha repetit la brillant actuació que va signar davant els catalans en les semifinals de la passada edició de la Lliga de Campions.

Tot i jugar a un gran nivell, Vranjes, gat vell, ha demanat temps mort amb 11-12 en el marcador. L'exjugador del Granollers ha intentat esperonar Glandorf i Nenadic, que només han fet dos gols de llançament exterior fins el moment. La resposta de l'alemany no s'ha fet esperar. Gràcies a un bloqueig del seu pivot, l'esquerrà alemany s'ha aixecat per sobre la defensa i ha posat la pilota a l'escaire de Saric. El seu potent braç esquerre, embenat amb innumerables tires de Kinesio, ha començat a funcionar.

Amb Noddesbo ja a pista, el conjunt català, per la seva banda, ha intentat emparellar el seu pivot amb Eggert per intentar aprofitar la superioritat física de l'internacional danès. Aquesta aposta tàctica ha donat els seus fruits, ja que Sarmiento ha anotat tot sol després d'un bloqueig de Noddesbo instants abans d'arribar al descans (16-16).

Canvi defensiu i parcial definitiu

La plantilla blaugrana, tot i ser una de les millors del món, ha demostrat davant el Flensburg ser molt curta. Al descans, fins a 6 jugadors del Barça no han disputat un sol minut (Gurbindo, Miralles, Rutenka, Gonzalo Pérez de Vargas, Jallouz i Ariño). A efectes pràctics, els recursos d'aquest equip són pocs en partits d'aquesta exigència per la falta d'experiència de molts dels seus efectius.

A la represa, pluja de gols i de bones defenses de tots dos equips per mantenir la igualtat dels instants finals del primer temps. En una d'aquestes accions i sense haver disputat ni un sol minut, Rutenka ha sortit a pista per tirar una pena màxima. El bielorús, fred, no ha sigut capaç de anotar (24-25).

En aquest moment, al minut 12 del segon temps, Xavi Pascual ha decidit canviar la seva defensa. Amb Ariño, especialista en la posició d'avançat, el Barça s'ha situat en 5-1 amb l'extrem fent una defensa mixta a Glandorf, el millor dels alemanys durant el segon període. Aquesta maniobra del tècnic visitant ha sigut clau en el partit. Els blaugranes han començat a pressionar els primeres línies rivals, i han obligat al Flensburg a prendre males decisions.

Els visitants, amb aquesta modificació, ha signat un decisiu parcial 1-4, per posar el 25-29. El Flensburg ha intentat capgirar la dinàmica del matx amb un Kaufmann molt encertat (4 gols). El primera línia, tot un tira pedres, ha evitat la golejada blaugrana, que s'ha tancat amb un bon 33-37.