EHF CHAMPIONS
Esports 12/10/2014

L'Euro Barça torna a guanyar amb un letal Sigurdsson (35-25)

L'islandès ha anotat 8 dianes en la victòria del conjunt de Xavi Pascual sobre el Besiktas turc

Gonzalo Romero
Nikola Karabatic / ALEJANDRO GARCÍA / EFE

BarcelonaAquest diumenge ha tornat la Champions al Palau i, amb ella, la versió europea del Barça d'handbol. Els blaugranes, més intensos en competició europea que en la Lliga Asobal, han superat un bon Besiktas turc per un contundent 35-25.

El conjunt dirigit per Mufit Arin, que ha començat molt valent i efectiu, només ha presentat batalla en els primers 5 minuts del partit. Els locals, que han anat de menys a més, han acabat passant per sobre el seu rival amb un letal Sigurdsson (8 gols).

Dani Sarmiento ha sigut un altre dels noms propis del partit. El canari, que la temporada passada va tenir un paper secundari a Barcelona, ha tornat a brillar com a director del joc blaugrana. De fet, a excepció de Rutenka i Sorhaindo, Xavi Pascual ha apostat pel set inicial que es va enfrontar al Wisla Plock la setmana passada.

Els blaugranes, tot i que han acabat guanyant amb contundència, han vist com el Besiktas ha posat d'inici un sorprenent 2-4 en el marcador. El central Jan Feuchtmann, que ha demostrat una enorme personalitat sobre la pista del Palau, ha sigut el gran artífex d'aquest parcial.

Aquesta situació ha provocat que Xavi Pascual, visiblement cabrejat, s'hagi vist obligat a demanar temps mort en el minut 5 de partit per intentar trencar la gris dinàmica del seu equip. La reacció blaugrana, tot i no ser contundent, no s'ha fet esperar. En tant sols dos minuts, el Barça ha tornat a situar l'empat en el marcador.

La velocitat i l'encert en contraatac de Sigurdsson (4 gols en els 10 primers minuts), juntament amb les aturades d'un Gonzalo Pérez de Vargas titular, han sigut el punt de partida de la golejada local. El Besiktas, que ha anotat 4 gols en els primers instants de partit, només ha aconseguit transformar 8 dianes en els darrers 25 minuts de la primera part.

Entrada de Tomás i defensa d'Ariño

Després d'un temps mort demanat per Arin, Víctor Tomás ha sortit a pista. El capità blaugrana, tot i jugar amb un aparatós embenat a la mà dreta, ha quallat un enorme partit (6 gols). L'extrem dret, a més, ha disputat la meitat de l'enfrontament després d'estar gairebé dos mesos de baixa per lesió.

Amb el partit controlat i aprofitant una superioritat numèrica, Xavi Pascual ha canviat la defensa del seu equip. Aitor Ariño, l'especialista en aquest sistema, ha sigut l'encarregat de marcar les diferències, com és habitual. El campió del món amb la selecció espanyola ha recuperat tres pilotes i ha provocat una falta en atac en quatre accions dels turcs abans d'arribar al descans (19-12).

La segona meitat ha sigut una inofensiva joguina en mans d'un intel·ligent Barça. Els locals, tot i jugar una mica precipitats i no tenir la solidesa defensiva d'altres dies, han sabut neutralitzar els tímids intents dels turcs per aconseguir la victòria. L'actitud i la concentració del Barça, d'altre banda, no ha baixat en cap moment.

El recuperat Tomás, finalment, ha posat el definitiu 35-25 en el marcador. Amb la victòria d'aquesta tarda, el Barça és líder del seu grup amb 6 punts. La propera setmana, els homes de Xavi Pascual hauran de visitar la difícil pista del Kolding danès en el penúltim partit de la primera volta de la fase de grups.