HOQUEI PATINS
Esports 27/03/2013

La Copa de les Nacions substitueix l’OK Lliga durant la Setmana Santa

Espanya, amb nou catalans, buscarà a Montreux un títol que se li resisteix des del 2007 i que arriba a la 63a edició

Jordi Graell
1 min

BarcelonaLa 63a edició de la Copa de les Nacions arrenca avui aprofitant l'aturada de l'OK Lliga i la resta de competicions domèstiques internacionals. Les dues grans favorites per emportar-se aquest torneig que es disputa cada dos anys a la localitat suïssa de Montreux com a prèvia del Mundial (que aquest any l'organitza Angola) són Portugal i Espanya, ja que l'altre gran candidat, com és l'Argentina, es va retirar a última hora per disputes internes i serà substituïda per Alemanya.

La selecció espanyola, formada gairebé íntegrament per jugadors catalans (un total de nou) excepte l'asturià Toni Pérez, buscarà aconseguir un títol que se li resisteix des del 2007, ja que en les dues darreres edicions els homes de Carlos Feriche van caure a la final contra Portugal. Per fer-ho, Espanya haurà de superar en primer lloc en la fase de grups precisament a Portugal, a Brasil i al club amfitrió, el Montreux. El grup B està format per Alemanya, Angola, França i Suïssa.

La competició comença a rodar aquesta tarda a partir de dos quarts de sis amb el partit inaugural entre França i Suïssa. En canvi, a Espanya li tocarà esperar fins a les deu de la nit per efectuar el seu debut contra Brasil. Enmig d'aquest dos partits, a les set s'enfrontaran Alemanya i Angola, i a dos quarts de nou Portugal jugarà contra el Montreux.

Un cop finalitzada aquesta ronda prèvia, dissabte s'enfrontaran a semifinals els dos millors de cada grup, i diumenge es disputarà el partit pel tercer i quart lloc i la gran final.

stats