Atletisme

El Barça trenca relacions amb Ilias Fifa

L'actual campió d'Europa de 5.000 metres va ser suspès quatre anys per dopatge

El Barça ha decidit aquest dijous trencar el seu vincle amb l’atleta Ilias Fifa i no el renovarà un cop finalitzi la temporada actual. Al mes de novembre el club ja va suspendre cautelarment l’atleta fins que es resolgués la seva situació. Arran de les últimes informacions, el Barça ha pres la decisió de no comptar amb Ilias Fifa en un futur.

L'Agència Espanyola Antidopatge (AEPSAD) va suspendre durant quatre anys l'atleta Ilias Fifa, actual campió d'Europa de 5.000 metres i que es va veure implicat, el mes d'octubre de l'any passat, en l'anomenada operació Chamberí contra el dopatge. També han sigut suspesos pel mateix període Ayoub Mokhtar, excampió d'Espanya de 3.000 metres en pista coberta, el seu germà Idriss i El Mahdi Lahouifi.

Els atletes poden recórrer contra aquesta sanció davant el Tribunal Administratiu de l'Esport (TAD), instància que exhaureix la via administrativa. Fins a aquest moment, l'AEPSAD no pot fer pública la resolució.

Fifa, de 28 anys, va néixer al Marroc, però abans de complir la majoria d’edat va arribar a Espanya i posteriorment es va nacionalitzar espanyol. Sota la bandera espanyola, Fifa va ser campió d’Europa dels 5.000 metres a Amsterdam l’any 2016. Actualment pertany al FC Barcelona. El portaveu del club blaugrana, Josep Vives, va afirmar a l'octubre que el club actuaria amb contundència si es confirmava la culpabilitat de Fifa.