NATACIÓ

Mireia Belmonte: "Estaria bé fer un rècord del món en piscina llarga, és una de les coses que em falten"

La badalonina afronta l'inici de temporada amb bones sensacions i ja es prepara per a l'Europeu de Berlín del proper mes d'agost

La badalonina Mireia Belmonte somia a poder batre un rècord del món en piscina de 50 metres, un dels pocs reptes que li queden a una nedadora que afronta l'inici de temporada amb bones sensacions amb vistes a l'Europeu de Berlín del proper mes d'agost.

"Estaria bé fer un rècord del món en piscina llarga, és de les coses que em falten. Però això arriba amb la preparació. Espero que pugui arribar a Berlín, encara que crec que totes les proves seran molt difícils", ha afirmat la doble medallista olímpica en un acte en el qual ha explicat els pròxims desafiaments que té en ment.

Després de les dues plates i el bronze aconseguits el mes d'agost passat en els Mundials de Barcelona, la catalana no ha tingut temps de descansar a causa de les etapes de la Copa del Món, una competició que, segons ha reconegut, li permet competir "dur", malgrat perdre setmanes d'entrenament.

Fins al Nadal, Belmonte no tindrà ni un cap de setmana de descans, ja que encara li queden les proves de Singapur, Tòquio i Pequín (Copa del Món), els campionats d'Espanya, una prova a França, així com els Europeus de piscina curta de Dinamarca. "Tenim una temporada molt llarga. Aquest any s'ha començat de forma molt diferent i hem buscat un repte diferent per a la Mireia", ha subratllat el seu entrenador, Fred Vergnoux.

Fins ara, la nedadora de Badalona ocupa la segona posició, per darrere de l'hongaresa Katinka Hosszu, líder destacada de la Copa del Món. A falta de les tres últimes proves, l'objectiu de Belmonte és mantenir el segon lloc, perquè, segons diu, les seves perseguidores estan "molt fortes".

Sobre la seva experiència en aquesta competició, es mostra satisfeta amb els resultats, si bé reconeix que el cansament acumulat dels viatges pot passar factura. "Són molts viatges, moltes hores de vol, molta competició amb poc descans, moltes proves, i això es nota en el cansament. Està sent un repte bonic i ha servit per millorar molt", ha afegit.

Un altre dels desafiaments del 2014 serà el 'Duel in the pool' de Glasgow, que enfrontarà un combinat de nedadors europeus contra les estrelles de la selecció dels Estats Units. Belmonte i la seva companya Melani Costa representaran Espanya per primera vegada en la 'Ryder Cup' de la natació. Per a la catalana serà un honor participar en una competició en la qual encara desconeix en quines proves competirà.

Tot això sense oblidar l'Europeu del proper mes d'agost a Berlín, la competició en majúscules d'una temporada que, malgrat no tenir ni Mundial ni Jocs Olímpics, es presenta apassionant perquè, segons apunta, sempre existeixen reptes per créixer "esportivament i personalment".