MUNDIALS PISCINA CURTA

Mireia Belmonte tanca la primera jornada a Doha amb dos ors i dos rècords

La badalonina s'ha imposat a l'hongaresa Hosszu a la prova dels 200 papallona i 400 estils del Mundial de piscina curta de Doha

La badalonina Mireia Belmonte s'ha convertit en la gran protagonista de la primera jornada dels Mundials de piscina curta que han arrencat aquest dimecres a Doha, després d'aconseguir dues medalles d'or i dos nous rècords del Món en les proves de 200 metres papallona i 400 estils.

Les victòries de Belmonte sobre Hosszu a Singapur a les finals dels 200 papallona i 400 estils (ara fa unes setmanes) van ser un avís del passaria a Qatar, on la badalonina havia de nedar "més ràpid que mai", tal i com havia avançat el seu entrenador, el francès Fred Vergnoux.

Belmonte no només ha nedat més ràpid que mai, sinó que també ha nedat més ràpid que ningú en la història tant dels 400 estils com dels 200 papallona en piscina de 25 metres. En aquesta darrera prova, a més a més, s'ha convertit en la primera a baixar dels dos minuts (1: 59.61).

Ha estat els 200 papallona on Mireia Belmonte ha aconseguit el primer or, tot i que en els primers 150 metres el domini era de l'hongaresa Hosszu. Però un canvi de ritme brutal de la badalonina ha estat decisiu per al triomf i per al rècord, ja que ha completat els darrers 50 metres amb 30.65 segons.

El triomf li ha donat ales a Belmonte, que ja posseïa des del passat any els rècords mundials en piscina curta als 400 i 800 metres, per superar novament els seus límits en la final dels 400 estils, en què s'ha tornat a penjar-se l'or amb rècord del Món inclòs.

Només havien passat 49 minuts del seu anterior rècord quan Belmonte ha tornat a derrotar la "dama de ferro", l'hongaresa Katinka Hosszu, als 400 estils, en què la magiar era novament la principal favorita. Però amb el favoritisme no n'hi ha prou i Belmonte no només li ha pres l'or, sinó que també li ha pispat el rècord mundial que posseïa des del passat 28 d'agost (4:20.83). Aquest dimecres, Belmonte l'ha rebaixat en un segon fins als 4:19.86.

Més continguts de