RUGBI
Esports 30/11/2014

Atac de líder de la Santboiana (68-7)

El degà es recupera de la derrota a Valladolid, mentre que el Barça no pot aguantar el resultat i perd a la segona part contra el Bathco (43-30)

Imatge del partit entre la Santboiana i el Vigo / EDU ROIS

Sant BoiCara i creu per als equips catalans de la Divisió d'Honor de rugbi. Un cop més. Mentre que la Santboiana ha recuperat el bon joc i ha derrotat el Vigo amb solvència (68b-7), el Barça ha cedit a la segona part i no ha pogut sumar cap punt de la visita a Santander (43b-30).

Uns resultats que mantenen líders el conjunt de Sant Boi, mentre que els blaugranes segueixen en la penúltima posició de la Divisió d'Honor.

Santboiana 68b – 7 Blusens Univ. Vigo

Poques victòries són tan contundents, i alhora balsàmiques, com les que ha aconseguit la Santboiana aquest diumenge al Baldiri Aleu. El degà del rugbi venia d'una setmana complicada, després de la derrota dolorosa a Valladolid contra el Chami, i de la sanció de la Federació per negar-se a jugar la Copa del Rei.

L'equip, però, s'ha espolsat totes les pors al terreny de joc. La pluja no ha espantat el conjunt català, que recuperava Tapu Apikotoa, el director d'orquestra i principal referència atacant. La seva clarividència, sumada a la intensitat del joc local, han fet que els de Lewis Williams comencessin a guanyar la batalla al primer minut: joc ràpid, atacs verticals, contundència en els placatges i la sensació de jugar com un equip.

El Vigo hi ha posat ganes però ha cedit davant del vendaval de joc local, que als vint minuts ja guanyava per 14-0 gràcies a les marques de Joan 'Lofo' i Marcos Puig. El partit, però, s'ha trencat al minut 23, quan Tapu ha interceptat una puntada i Nil ha completat el contraatac. El conjunt gallec ha abaixat els braços i al descans el marcador reflectia un incontestable 40 a 0, gràcies a dues marques més de Nil i a una de Fede.

Durant la primera part, els gallecs només han trepitjat dues vegades la zona de 22, i sempre ha estat com a conseqüència de cops de càstig xutats a la 'touche'. Malgrat això, no han pogut anotar cap punt i no ha estat fins al principi del segon temps que han pogut estrenar el seu caseller

El partit estava encarrilat i per si els visitants tenien alguna esperança de remuntar o sumar algun punt del Baldiri Aleu, Javi Ortega ha fet un nou assaig per ensorrar-la. Després, Afa Tauli, Fede i Chipman han arrodonit el marcador, en un partit que ha servit també perquè Tenga Baker tornés a tenir minuts i perquè l'entrenador Lewis Williams donés descans a alguns dels seus homes.

Bathco 43b – 30 Barça

El primer triomf haurà d'esperar. Ja fa massa setmanes que s'allarga la mala ratxa blaugrana, que competeix bé en els partits però els falta rematar les accions i tenir continuïtat al llarg dels 80 minuts. Aquest cop, a Santander, els de Ricardo Martinena han fet un molt bon primer temps i han plantat cara a la represa, però novament han cedit als instants finals i tornen sense cap punt.

El Barça ha començat bé, amb un primer assaig que ha estat respost poc després pel Bathco. Els visitants, però, esperaven sumar la primera victòri de la temporada gràcies a dues marques més abans del descans (els locals n'han fet una), que els ha permès marxar als vestidors amb avantatge de 14-21 i a només una marca de la bonificació ofensiva.

El segon temps, però, han estat figues d'un altre paner. Els cantàbrics han agafat avantatge i han sumat la bonificació ofensiva gràcies al quart assaig. El Barça, mentrestant, ha pogut aguantar el tipus a base de cops de càstig, fins a ajustar el marcador poc abans del final del temps reglamentari, amb un 36-30 que feia preveure que, almenys, podrien sumar el punt defensiu.

No ha estat així. En el darrer atac del partit, el conjunt de Santander ha aconseguit una marca que el distanciava a l'electrònic i que li feia sumar cinc punts, mentre que el Barça es quedava sense premi malgrat l'esforç, i ja suma deu jornades sense guanyar.