Sis Nacions
Esports 16/03/2013

Itàlia derrota Irlanda per primer cop al Sis Nacions de rugbi (22-15)

Els azzurri superen els irlandesos en un partit molt físic i treballat, i acabaran per sobre seu a la classificació final del Sis Nacions

Ferran Vital
L'italià Andrea Lo Cicero intenta desempallegar-se de l'irlandès Rory Best ALESSANDRO BIANCHI / REUTERS

BarcelonaEn un partit molt físic a Roma la selecció italiana ha superat al XV del Trèvol per primer cop a la història del torneig de les Sis Nacions. Amb aquesta victòria, els italians s'asseguren acabar el torneig per sobre d'Irlanda i de França a la classificació final.

Al descans s'arribava amb un 9 a 6 favorable als italians, molt superiors al seu rival durant el primer temps. Els italians dominaven la possessió de l'oval i mantenien sota control els seus rivals, que no han mostrat capacitat de reacció fins al minut 60 de partit, quan estaven 10 punts per sota al marcador de l'Olímpic de Roma. Tot i que els irlandesos han retallat distàncies gràcies al peu de Jackson (que ha transformat amb èxit els cinc cops de càstig que ha executat) els italians han sabut administrar l'avantatge al marcador, calmar el joc i controlar el partit per acabar guanyant el partit per 22 a 15.