Tenis
Esports 16/11/2012

David Ferrer derrota Stepanek i avança Espanya en la final de la Copa Davis (6-3, 6-4 i 6-4)

El de Xàbia ha vençut el veterà tenista txec en dues hores i 58 minuts gràcies a la seva habilitat per superar el joc a la xarxa del local

Efe
2 min
David Ferrer torna un cop de Radek Stepanek a la final de la Copa Davis

PragaDavid Ferrer ha fet el primer pas per a la consecució de la sisena enciamera per a Espanya, en vèncer aquest divendres el txec Radek Stepanek per 6-3, 6-4 i 6-4, i col·locar el conjunt espanyol amb 1-0 a la final número cent de la Copa Davis, que es disputa a l'O2 de Praga.

Amb una gran solidesa, davant prop de vuit mil espectadors, i amb la presència del president del govern txec, Václav Klaus a la tribuna, Ferrer s'ha imposat en dues hores i 58 minuts a Stepanek, i dóna tranquil·litat a Nicolás Almagro, que s'enfrontarà contra el número u txec, Tomás Berdych.

En una superfície en teoria més accessible al joc del veterà jugador txec, Ferrer ha imposat la seva seguretat davant la qualitat dels cops de Stepanek. El tenista local, amb un paupèrrim percentatge del 55% de primers serveis, no ha pogut defensar amb garanties: ha concedit 25 punts de trencament i ha cedit el servei en cinc ocasions.

Davant la seguretat i la calma del de Xàbia, Stepanek ha hagut de jugar-s'ho tot a la xarxa, un territori que domina a la perfecció, confirmat amb el seu quart lloc en la classificació mundial de dobles, però aquí ha aparegut el millor passador del circuit, Ferrer, que l'he superat contínuament.

La clau del primer set ha sigut l'interminable sisè joc, de 24 minuts, en què Ferrer ha minat la resistència del seu rival. No l'ha pogut trencar, però ha deixat Stepanek tocat psicològicament. El txec només ha sigut capaç de robar el servei de Ferrer en el sisè joc del segon parcial i en el vuitè del tercer, i ha acabat desesperat, queixant-se de la pressió de les boles i amb un total de 46 errors no forçats.

stats