TENIS

Els polítics creuen que és ridícul que es qüestioni el fet que una dona entreni els homes

Els principals portaveus polítics al Congrés, sorpresos per les reaccions contràries al nomenament de Gala León com a capitana de l'equip de Copa Davis

Els principals portaveus polítics al Congrés han coincidit a qualificar de ridícula i absurda la polèmica suscitada pel nomenament d'una dona –Gala León– com capitana de l'equip masculí de Copa Davis.

El portaveu del PP al Congrés, Alfonso Alonso, entre d'altres, s'ha felicitat pel nomenament de Gala León per la seva capacitat i no per ser dona, i ha destacat que, "vistes les reaccions", la seva elecció servirà per trencar prejudicis "molt antics que no haurien d'existir". "Tant de bo moltes dones entrenessin amb absoluta normalitat equips d'homes, amb la mateixa normalitat amb què els homes entrenen els equips de les dones i ningú diu res", ha assenyalat el portaveu del PSOE a la cambra baixa, Antonio Hernando.

Per al portaveu d'Esquerra Plural, José Luis Centella, aquesta polèmica "absurda" demostra que "algú no entén que estem al segle XXI" i que en l'esport com en altres moltes facetes, cal fer encara "molta pedagogia" . Amb ell ha coincidit el diputat d'ICV Joan Coscubiela, que ha qualificat de "triplement ridícul" aquest "masclisme profund" que ignora que hi ha multitud "d'equips femenins entrenats per homes".

Una idea que també ha expressat el portaveu del PNB al Congrés, Aitor Esteban, que ha considerat "sorprenent" que sorgeixi aquesta polèmica quan en la majoria dels "equips de futbol femení, els entrenadors són nois". "Em sembla ridícul", ha afegit.